Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Wednesday, June 26, 2013

cakap sorang

kosong
rindu zaman dulu
semua pun begitu

rasa nak balik
sesak..dulu langkah kiri
semua habis terbalik

banyak benda nak kongsi
banyak perkara terpendam sepi
dulu aku terima kau kawan
kini tak mahu kita jadi lawan

cakap
sorang-sorang

mana kau ?
kawan
=(

Thursday, May 16, 2013

Mengidam

Dalam kesibukan aku seharian menatap laptop, menaip, mencari sesuatu untuk aku gunakan bila dapat title 'marketing manager' kononnya. *sibuk la sangat ;p

Aku sempat stalk member2 especially si kecik ni. Not sure sekarang still kecik ke??

Sebab..it's been 5 months oredy oohhh. Cepat ja masa berlalu. Apa yang 5 months? Me? ahaaaa.. no la. My besties since highschool. She's pregnant. :)

Dia tengah mengidam nak makan kuih 'batang buruk'. So i called my mom, minta tolong poskan. Tapiiiii... tak ada ;(

Nak surprise kan. Tapi tak jadi. sighhhh ==" . Babe, next time please mengidam makanan yg senang aku nak capai. Baby dia high taste..demand. hahaha.

Take care buddy,
I may not always be there when u need me. It just me yg selalu banyak menyusahkan. haha. & kadang2, aku ada masa tapi...aku segan. Wait till i become 'somebody'. In shaa Allah. Counting days for it. June.

Got lot of things to share with u..
Tapi.. ;( dunno la. Ada masa kita jumpa. Take care !

Thursday, May 2, 2013

Mimpi

Semalam member mimpi aku beli kereta Alza :p haha

aku pulak mimpi, buddy aku call & say sorry, then everything going back to normal. ><"

Untuk mimpi yg pertama tu, aku aaminkan wahai kawan =)
Berkenan kat Honda Civic, tapi gaji belom layak lagi. Need to work harder & smarter. hehe

Mimpi yg kedua.
Bangun je, mata aku dah bergenang.
Sengal je. tak tahu nak cakap apa. so, kita abaikan. :p She don't even care bout old friendship stories. haha

Tu je.
Take care cinta. =)

Tuesday, April 30, 2013

STRANGERS

6 May nanti permulaan hidup baru.
Start fresh. Nama pun fresh graduate. Fresh la sangat.. haha.

New environment, new friends , new boss? haha..yaaaa.

PANCARAN MEDIK (M) SDN BHD, be nice to me. heeeee =)

-------------------------------------------------

Back to the title..
STRANGERS, i am.
For you who used to be
my friend,
my bestfriend,
my buddy,

Its time for me to give up on us.
Both of us might have some internal issues.
That brought us to uncertain situation.

For that,
I give up.
Nothing gonna bring back the old friendship memory.

For that,
I'll focus on my new life.
Take care buddy.

Let's END the stupid conflict.

Sincerely,
STRANGERS

Wednesday, April 17, 2013

Job interview ??

Received an email from a company..
Yg takda kena mengena dgn course study masa diploma dulu. Haha :p

More to business..
Heeee :)

Target salary RM1800-RM2000
Yola..daku lepasan diploma je.

Tapi..tapi..tapi..
This job offer above my salary expectation. RM2500-RM3500
Not include allowance / incentive..

Waaa.. Alhamdulillah.
Even baru dpt interview.. Excited lebih2. Haha :p

Need to do some revision bebeh.. !!
3 position available. Hope im 1 of the lucky 3.. Aaminn.. Heeee ><

Wish me luck !

23/4/2013
2.00pm
USJ 1/31 , Taman Subang Permai
Subang Jaya

Tuesday, April 16, 2013

Cinta?

Cinta
Belum jumpa yang pasti

Mungkin pernah berlanggar bahu
Bertentang mata
Berselisih di mana - mana

Mungkin di padang bola? Kelas?
Padang kawad? Gym?
Masjid? Surau?

Oh..how should i know.
Pernah aku suka.. Cinta?
*aku pun tak tahu..confuse sendiri.

Tapi telah disia-sia kan
*ayat drama :p
Mungkin dia belum bersedia..
Ok. Abaikan ceritera lama.

Menunggu si dia
Bakal imam
yang akan membimbing aku
Mungkin aku pun akan mencari.. :p

So chillex my dearest family
And of coz my friend..
Don't ask me the same question.
Ada jodoh tak kemana..
Im not 'retis' who need to heboh2 bout my privacy things. Sealed. Haha

For now.. Keep moving forward.
Untuk masa depan sendiri.
Banyak janji belum tertunai.
In shaa Allah, akan terlangsai.

Friday, February 15, 2013

Hidden Treasure , friendship =)




There's a point in every true
 friendship, 
where friends stop being friends 
and 
become sisters.

- Unknown -

We Weren't Sisters By Birth
But We Knew From The Start
Fate Brought Us Together
To Be Sisters By Heart

Monday, February 11, 2013

Sendiri

Sendiri
Duduk sorang2 hadap lappy siang malam
Layan cerita .. layan fb .. online
Kemas dapur .. kemas ruang tamu .. kemas bilik ..
Sampai satu tahap..
Dah tahu apa nak kemas =="

Sendiri
Masak 2 3 lauk untuk diri sendiri
Pastu makan sikit je
Tak selera ==" sorang2..
Ikut hati malas nak masak ,
Tapi dah kene 'SOUND' oleh mereka..
Tak makan , siap aku kene bebel.. :D haha

Semuanya sendiri ..
Flight lama lagi ... 21 Feb 2013..
Cepatlaaa masa berlalu ..

Sendiri ?
Sebab sekarang UiTM cuti sem..
Housemate semua balik kampung..
Aku je sesat , lambat sangat balik =="

hmmm... nasibla..
Sendiri..

Saturday, February 9, 2013

First entry 2013 ?

9/2/2013

2013 yang mencabar
Bila plan tak menjadi
Bila kawan rapat diam menyepi
Bila semua beban tanggung sendiri

Lama tak blogging
Blog kene serang malware
Ada sesiapa tahu cara nak buang?
Buat aku rasa malas nak blogging

Baru balik dari annual camp PSSTUDM
Berat hati masa nak pegi
Last2 pegi jugak
Aku kenang kawan
Bila lagi nak berjumpa bersenda bersama

Lain aku plan lain yang jadik
Aku memang senyap bila tak kenal
& mungkin akan senyap bila orang kenal aku tapi buat2 tak kenal
haha yup.. aku akan senyap.

Masa taip ni ,
Banyak benda dalam otak aku
Rasa nak taip semua
Muntah kan semua
Biar clear otak aku
LETIH =="

Nak cakap tapi tak terluah
Kawan , sayang kau sampai bila2
Aku dah start lupakan benda lama..
konflik lama mungkin
Serius aku rindu
Tapi tu semua benda lama.
Untuk 2 tahun setengah yang akan datang..
Aku takkan contact kau.
Focus study.. nak cakap , aku dapat tawaran degree tu..
Aku nak share kat kau. Tapi....kau faham kan.
Bila kita berdua , masing2 senyap.

Untuk adik yang merangkap assistant mama ,
kononnya .. haha
terima kasih dik..
terima kasih untuk semua. =)

Pada BFF aku..
Congrats.. dah pregnant.. hik3
Jaga diri dan baby ok sayang..
*sayang?? oh yeah..
aku dah start jadik sorang wanita yg lembut bicara .. mungkin?
hahahaha..

21/2/2013 nanti fly ke kampung halaman..
untuk semua , jaga diri.. sayang korang =)