Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Tuesday, August 7, 2012

Surau . Smartphone . Akak Garang

Assalamualaikum...

Al-kisah semalam:

3.30pm
Surau, Plaza Alam Sentral
(known as PAS, dikalangan member2 daku...)

Kesibukan daku menjalani praktikal di 
butik 95 Workshop yang gempak tu
(promote jap >_<") , hampir membuat daku terlupa yang daku masih belum menunaikan solat Zohor -_-" adeesss... So, dengan langkah berlari!! pecut ke LIF yang terdekat...heee. tingkat 5 pulak kan.. ~

Ingatkan manusia2 kat surau ni dah berkuranglah time2 camni.. Rupanya still JAMMED !! hohoho... Mereka2 ini terdiri daripada golongan2 kaki shopping raya la kot... hehehe ;)






Dah sudah, tetiba terdetik nak baca surah Yassin. Rest 30 min, ada lebih kurang 15-10 minit lagi. Mata mula melilau kalau2 ada rak yang menyimpan Al-Quran @ Surah Yassin.
Jawapannya macam ADA, tapi nun jauh dibelakang sana. Manusia2 still ramai....





So... err, aku capai je phone aku.. heeee
Bukak IQuran, Yassin.. Then start baca Yassin... Tengah kusyuk, tetiba ada suara lantang yang berbunyi :
"DIK, DAH SUDAH SOLAT TU BAGI LALUAN KAT ORANG LAIN PULAK, JANGAN ASYIK NAK MAIN PHONE , REPLY MESEJ PAKWE BAGAI..!"

i was like.... errrr... APEKAH?? Akak ni sound aku ke?? hahaha.. Yup, aku je la yang pegang phone, still atas sejadah lengkap bertelekung....heeee. Dengan senyuman manisss, sambil tangan menunjukkan surah Yassin kat phone ni, aku pon balas:
"Kejap ye kak.. sikit lagi nak habis baca Yassin ni..."

Aku dapat tengok muka 'akak garang' yang puteh melepak tu jadik merah gila. Nasib tak hijau macam HULK.. hahaha.Maybe tahan malu, or marah, errr... what ever laaa... Seriously....agak bengang gak lah kena sound tanpa usul periksa.. =/ zzzzzz.....


Tu je lah...
So beb, DON'T SIMPLY JUDGE ! think before u talk... 
*peringatan untuk diri sendiri & orang2 tersayang~


Selamat berpuasa, takecare ;)