Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Thursday, May 24, 2012

Pendapat. Social Network . Aku?

Assalamualaikum..

Dua tiga hari ni busy dengan program keusahawan under UiTM. Blogwalking memang aku tinggal lah buat sementara waktu ni...ngeee~ Malas nak cerita detail pasal program. heee >_<" ada masa aku cerita . . =)

Just nak cerita sikit je pasal sesi modul malam tadi ni. Dalam satu slot Dr. tu ada sentuh pasal penggunaan Facebook / Myspace / and other type of social network. Usually dalam FB or other social network , ramai pengguna yang selalu salah guna benda alah ni such as post status mengarut/ update latest place dekat mana/ mengutuk / gossiping/ what ever lah...

Dr. ni ada kata lagi, those medium lebih berguna dijadikan platform untuk berniaga dan bukan untuk personal story and yang sama waktu dengannya... ngeeee >_<" Bila aku dengar je, terus rasa macam.... zaaassss...... hahaha. Aku takdelah post mengarut sangat kat facebook. upload pic mulut itik bagai, bergosip bertumbok kat facebook or belog ni.. lalala. Cuma memanglah, belog aku so cerita pasal aku dan orang-orang sekeliling, keadaan sekeliling aku. hehehe.

Tapi ada betulnya jugak, buat aku terfikir yang tak perlu bagi aku untuk update yang terlalu detail pasal kat mana aku berada, apa aku buat, and apa-apa yang berkaitan. Mengurangkan risiko untuk orang ambil kesempatan/ culik / kutuk / dan banyak lagi benda negatif yang akan jadik -_-" Better kongsi benda-benda yang lebih berfaedah. Such as, business... hehehehe >_<" Dalam perancangan sebenarnya.

TAPI...Belog ni tetap macam dulu, cerita tentang aku , kamu dan mereka =)
Kebebasan untuk aku menaip dan cerita benda-benda yang aku nak kongsikan sama.
So, takda masalah kat situ... aku terima pendapat Dr. tu.. and aku tetap dengan pendirian aku sendiri. =)

ok. dah..tu je. zzzZZZ
takecare~

6 comments:

  1. facebook, myspace, jaringan sosial lain kecuali blog, semuanya aku matikan sebab dasar-dasar keselamatan dan ketidakselesaan. dan kebanyakan info yang orang sebar di benda alah macam tu, kadang tak ada selidik kaji pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku dah xtivate fb hari tu , tapi disebabkan member2 yg dah advance buat announcement/ meeting/ discussion sume kat group, terrrpksa la jgk xtivate balik -_-" tapi memang betul ah, mengundang pd faktor keselamatan/ketidakselesaan..hohoho

      Delete
    2. ajar member buat webpage sendiri. senang update. FB yang social dah jadi macam formal plak.. hahahah.

      Delete
    3. well,, they prefer to hve cnversation in fb.. yela, kan ad blambak group.. huhuhu. lain2 bidang, macam payah lak nk soh satu2 grup tu wat webpage. kang dorang soh sy lak buat,, hahahha..

      Delete
  2. aku mmg tiada fb....malas... huhuhuhu..

    ReplyDelete