Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Tuesday, April 24, 2012

Wish could be like her =)

Assalamualaikum.. =)

Masa free tadi.. sempat facebooking..
Ada post pasal wanita hijab lengkap berpurdah, gambar nikah kot base on komen-komen yang belambak jugak lah. 

Maka segerombolan manusia merajinkan diri mengomen wallpost ni termasuk aku.
Ramai yang positif, ada jugak terselit yang negatif ibarat 'nates' ..

Aku gagahkan diri menaip, ingin membalas hujah yang berbunyi:
Dia kata ~tak wajib tutup muka, kalau dah kawen nanti si suami terkejut kot-kot mulut sumbing ke??~

tak kurang jugak yang kata, 
~wanita berpurdah ni sesuai untuk mereka yang kat padang pasir tu je. Takut masok pasir or habuk ~
(lebih kurang camni lah statement mereka-mereka itu.. huhu )

(sumber: Khalifah Media Network)

Bagi aku, mereka ni muda lagi kot. Cakap ikut logik akal or hati dorang je. 
Aku tak kata aku expert, tapi aku pernah belajar dan diajar.
Semua pernah ambil matapelajaran Pendidikan Islam kat sekolah, for muslim lah.. =)
So, at least basic dah ada sikit. Bukan berkata ikut perasaan @ otak sendiri je.. -_-"

Seriously , aku speechless jugaklah tengok gambar ni.
Dalam hati terdetik, wish could be like her.. one fine day.. =) Jadi yang lebih baik ..~
InshaAllah ^_^"




p/s: tersedar yang aku teremo semenjak dua menjak ni.. disebabkan sorang kawan je, aku hampir abaikan semua sahabat aku yang lain.... tak patot.... -_-" sory guys, sayang korang semua .. huhu ~ 



4 comments:

  1. nata..."nates"...haahha...mcm penah ku dgar...tp d mana ya...huhuhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha =p cita senario la.. nates, cuba ko terbalikkan .. hehehe =p

      Delete