Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Thursday, April 26, 2012

SUKARELAWAN ?

Assalamualaikum..

Jiwa kacau petang tadi.. -_-" Kawan punya pasal. haisshh.. biar je la.
Back to the topic. SUKARELAWAN?

Aku tergerak nak tahu pasal sukarelawan kat Malaysia ni. Terdetik di hati , nak join badan sukarelawan. Nak hulurkan bantuan yang termampu especially di negara bergolak seperti Palestine. Tapi ada satu masalah..FAMILY. haha. Agak-agak mama ayah aku bagi ke anak gadis diorang ni berkhidmat ke negara bergolak macam tu??

Aku rasa banyak jugak masa aku yang terbuang macam tu je. Since aku habis study beberapa bulan lepas. Now nak isi dengan benda-benda berfaedah. Selain bantu bisnes family aku lah. Aku rasa join sukarelawan ni banyak jugak faedahnya. Dapat pahala. Dapat insafkan aku yang banyak main ni...huhu..

Aku dah start hantar resume ke badan-badan sukarelawan. Antara organisasi yang jadi piihan aku AMAN PALESTINE, MERCY MALAYSIA, MALAYSIA RELIEF AGENCY, banyak lagi sebenarnya.
So, aku CABAR gak korang join misi keamanan luar negara. Tak pun, sukarelawan kat dalam Malaysia ni pon jadiklah. =)

Ok. tu je nak taip..
Takecare~




5 comments:

  1. i dont have much money to help people.but allah gave me bUnch of kudrat to help people. ;) jom join nata! JOIN SUKARELAWAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. me too beb =) Kata palapes.. hik3 =p we do have kudrat to help people in need kan.. =) jom !

      Delete
  2. wah! tak semua orang yang ada hati nak lakukan kerja sukarelawan ni. bagusss:) syabas untuk awak:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru start apply.. x sure layak ke x.. =) they have their own qualification.. tanx btw =)

      Delete
  3. Hey I pun nak join jugak. Will follow you..

    ReplyDelete