Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Sunday, April 8, 2012

Something Sarcastic >_<"

Assalamualaikum..

Its Sunday.. Got Something Sarcastic to share >_<" 
*takde keje .... hohoho ~ 





Pernah tak terkena dengan jawapan sarkastik
 rakan-rakan ? 
Or komen yang totally sarcastic? haha
Bagi yang still kurang faham, meh baca kat bawah..








Sarkastik bagi aku lebih kurang camni ah :
Bila kita try untuk bercakap or act exactly opposite dengan apa yang kita rasa dalam situasi tu. Selalunya untuk jaga hati orang tu , or menyindir pada orang-orang yang 
still tak faham bahasa -_-" 






Sumber dari kamus -

Sarcastic – saying things that are the opposite of what you mean in order to make unkind joke or show that you are annoyed





Contoh senang :
Member masak something special untuk bakal tunang , kononnya.. Dah siap masak, dia suruh kita rasa dan komen. Kita pon komen: "Sedap-sedap..chef Two pon kalah.." 
tapi sebenarnya tak sedap... nak jaga hati punya pasal -_-" 

Takpun ayat sarkastik yang selalu terkena:
Bila balik lewat malam, lepas berjimba-jimba dengan kawan.. Ayah ke abang ke akan tanya :
"Lewat malam baru balik , asal tak balik pagi esok je...?"

Ada pro and cons jugak sebenarnya. Kadang-kadang, JUJUR tu penting. Tapi kadang-kadang jugak , terlalu JUJUR akan buat orang berkenaan SENTAP >_<" 
hahaha




And lastly, people being sarcastic sebab... 


hahahaha ^_^"

So, conclusionnya... pandai-pandailah guna SARCASTIC tu, 
depends dengan situasi la ye..

....................................................................................................................................................


p/s: mama just lost her phone tadi.. kesian -_-" don't ever think that cute little boy or girl were all innnocent x_X" budak zaman sekarang =.=" haisshhh ~ 






No comments:

Post a Comment