Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Friday, April 27, 2012

SPONTAN BERSAMA BEN ASHAARI

Assalamualaikum.. ^_^"
Yeahhh.. segmen ketiga yang aku sempat nak join dari 
brader Ben Ashaari


BEN ASHAARI
(Klik banner untuk join segmen)



Simple je segmen ni..
JAWAB SPONTAN :

belog aku ni..
BEST @ TAK BEST ?

komen ja.. time ni lah nak jujur belog orang tu best ke tak.. hahaha ^_^"
trimas & takecare =)




Thursday, April 26, 2012

SUKARELAWAN ?

Assalamualaikum..

Jiwa kacau petang tadi.. -_-" Kawan punya pasal. haisshh.. biar je la.
Back to the topic. SUKARELAWAN?

Aku tergerak nak tahu pasal sukarelawan kat Malaysia ni. Terdetik di hati , nak join badan sukarelawan. Nak hulurkan bantuan yang termampu especially di negara bergolak seperti Palestine. Tapi ada satu masalah..FAMILY. haha. Agak-agak mama ayah aku bagi ke anak gadis diorang ni berkhidmat ke negara bergolak macam tu??

Aku rasa banyak jugak masa aku yang terbuang macam tu je. Since aku habis study beberapa bulan lepas. Now nak isi dengan benda-benda berfaedah. Selain bantu bisnes family aku lah. Aku rasa join sukarelawan ni banyak jugak faedahnya. Dapat pahala. Dapat insafkan aku yang banyak main ni...huhu..

Aku dah start hantar resume ke badan-badan sukarelawan. Antara organisasi yang jadi piihan aku AMAN PALESTINE, MERCY MALAYSIA, MALAYSIA RELIEF AGENCY, banyak lagi sebenarnya.
So, aku CABAR gak korang join misi keamanan luar negara. Tak pun, sukarelawan kat dalam Malaysia ni pon jadiklah. =)

Ok. tu je nak taip..
Takecare~




Alasan.......~

Assalamualaikum...

Mungkin betul
"Alasan adalah suatu penipuan yang dirancang" ...... -_-"
huhuhu..

aku biarkan mereka-mereka dengan alasan masing-masing .. hmm..
bila aku tanya or ajak, thats mean aku memang nak korang ada dengan aku.
masing-masing busy. aku faham. tapi jangan bagi alasan yang tak munasabah.
then kantoi... kalau tak nak, cakap je. senang.... ~



Wednesday, April 25, 2012

Pancake a.k.a LEMPENG Omputeh >_<"

Assalamualaikum.. =)

Minum petang tadi , aku buat menu simple.. 
Milk Pancake + Honey topping (mama aku kata LEMPENG omputeh..hahaha)
& Horlicks panas untuk aku, Nescafe panas macam biasa untuk mama.

Selalunya orang buat pancake for breakfast. Aku lak? Buat minum petang.. lantaklah labu... ~ 
Simple je benda ni.. nah aku bagi resepi sekali.. cewahh.. >_<"


Bahan-bahan yang diperlukan:

1 cawan tepung gandum
1 sudu kecil baking powder

1 biji telur
1 cawan susu segar 
3 sudu besar gula 
3 sudu besar mentega yang telah dicairkan



Cara nak buat lak :

1. Masukkan tepung gandum + baking powder tadi. Satukan hingga sebati.
2. Pecahkan telur, asingkan kuning telur. Pukul putih telur hingga kembang.
3. Masukkan kuning telur bersama susu dan gula. Kacau hingga sebati.
4. Masukkan mentega cair dan susu yang telah dicampur tadi ke dalam tepung dan gaul sebati.
5. Lastly, masukkan putih telur ke dalam adunan tepung dan kacau.
6. Dah..tu je. dah boleh masukkan dalam pan (api sederhana) =p


Ni lah hasilnya.. taraaa :


Memang macam LEMPENG lah kannn.. api terkuat la pulak. hahaha
Aku letak topping madu je.. Depends on citarasa korang.
Letak topping coklat pon sedap beb.. nutella.. coki-coki.. ngeh3 =)

Cuba try test ah nanti. hehe >_<"


Contest@ContengConteng!

Assalamualaikum.. =)


Entri ni aku buat khas untuk join contest kat belog CONTENGCONTENG, brader Fadhli ... >_<" hehe
Demi mendapatkan Buku Nota Mini
(Limited Edition weyhhh ^_^")

Aku mula kenal CONTENGCONTENG ni bila salah sorang member aku, promote kat aku. Siap hadiahkan komik ni kat aku. Memang aku sayang gila, jaga baik-baik. Orang bagi la pulakkan. huhu. Lagipon aku memang kipassusahmati komik-komik ni. haha. Actually tak perlu pun buat entri, just komen kat belog CONTENGCONTENG ni dan letak fullname sekali.. =)



 Tapi memandangkan komen aku tu terpadam disebabkan connection internet failed, so aku buat balik. Taip jadikan entri terus. Leh promotekan sekali belog dan komik brader Fadhli ni =) 
Oh ya, jom nanti ramai-ramai terjah:


Majlis Pelancaran Siri Buku Conteng oleh PTS POP
Tarikh: 6 Mei, 2012 (Ahad)
Tempat: PWTC, Kuala Lumpur
Masa: 11.00 - 12.00 tengahari

so, terima lah hasil nukilan merapu meraban zaman sekolah rendah ni:
...............................................................................................

Semasa di sekolah rendah, saya selalu 
berebut nak tolong angkat susu kotak percuma. 
Manalah tahu boleh dapat lebih. 
Dan lagi satu sebab adalah :

Mitos mengatakan, kalau dapat banyak warna kat bawah kotak susu ni, akan dapat hadiah. 
Warna-warni segi empat yang tersusun kat bawah kotak susu tu.  

Masing-masing mengharap sesuatu yang tak pasti. Termasuklah saya sendiri. Maka muncullah kawan-kawan ala Power Rangers, Sailormoon, Dragon Ball (kartun-kartun yang popular zaman saya) dan yang sama waktu dengannya merebut kotak susu berwarna tersebut. hahaha.





Yang dapat banyak warna kat kotak tu, gembira sakan. Yang tak dapat pulak, muka kecewa memanjang. Mitos misteri yang tak dapat dikenalpasti dari mana puncanya, 
sampailah sekarang. 0.o"

(110 patah perkataan)
Nukilan - Natasya Syakila Bt Mohamad Nasir








Tuesday, April 24, 2012

Wish could be like her =)

Assalamualaikum.. =)

Masa free tadi.. sempat facebooking..
Ada post pasal wanita hijab lengkap berpurdah, gambar nikah kot base on komen-komen yang belambak jugak lah. 

Maka segerombolan manusia merajinkan diri mengomen wallpost ni termasuk aku.
Ramai yang positif, ada jugak terselit yang negatif ibarat 'nates' ..

Aku gagahkan diri menaip, ingin membalas hujah yang berbunyi:
Dia kata ~tak wajib tutup muka, kalau dah kawen nanti si suami terkejut kot-kot mulut sumbing ke??~

tak kurang jugak yang kata, 
~wanita berpurdah ni sesuai untuk mereka yang kat padang pasir tu je. Takut masok pasir or habuk ~
(lebih kurang camni lah statement mereka-mereka itu.. huhu )

(sumber: Khalifah Media Network)

Bagi aku, mereka ni muda lagi kot. Cakap ikut logik akal or hati dorang je. 
Aku tak kata aku expert, tapi aku pernah belajar dan diajar.
Semua pernah ambil matapelajaran Pendidikan Islam kat sekolah, for muslim lah.. =)
So, at least basic dah ada sikit. Bukan berkata ikut perasaan @ otak sendiri je.. -_-"

Seriously , aku speechless jugaklah tengok gambar ni.
Dalam hati terdetik, wish could be like her.. one fine day.. =) Jadi yang lebih baik ..~
InshaAllah ^_^"




p/s: tersedar yang aku teremo semenjak dua menjak ni.. disebabkan sorang kawan je, aku hampir abaikan semua sahabat aku yang lain.... tak patot.... -_-" sory guys, sayang korang semua .. huhu ~ 



People come and go, so do friends....~

Assalamualaikum..


Untuk yang kesekian kalinya..Mom keep on asking bout a friend of mine.. aku?? macam biasa, pretending that we still bestfriend.. gitau mama benda basic, dia dah keje, takda cuti, busy.. so tak dapat nak datang tengok mama. Mungkin bila dia cuti, dia balik Kedah. So, time tu je maybe mama boleh jumpa dia.. kot laaa..*dalam hati, ramai-ramai kawan aku, asal lah mama asyik ingat yang sorang ni.. -_-"


Yup.. dia baik, cantik, takda apa yang buruk pon dimata aku. Cuma, things change. Benda dah tak sama macam dulu. Apelah malang nasib aku asyik ada konflik dengan orang yang terdekat dengan aku..Aku still care pasal dia even aku dok jauh. Tapi bagi dia, mungkin aku just kawan yang singgah kejap dalam hidup dia. Satu masa dulu....


Jujur aku dah penat nak jawab soalan mama, hal yang berkaitan dengan dia. Sedih gak, mama dok rindu kat dia. Erm..aku pon sama gak , tipu kalau aku kata aku tak rindu. Tapi dia, mungkin tak pernah terfikir pon. Soalan-soalan mama buat aku terfikir balik tentang kitorang dulu. Happy je. Senyum.. borak.. lepak.. makan.. everything -_-"


Dalam kepala otak aku, asal la mama tak tanya, anak dia ni dah ada someone special ke? Ada orang nak datang merisik ke? hahahaha. Aku rasa lagi senang nak jawab, even aku akan merapu.. Tapi kalau pasal kawan sorang ni... hmmm... payah.


Aku tak tahu lah napa jadi sensitif sangat. Benda kecik aku dok fikir sangat. Padahal banyak lagi hal nak kena setle.  -_-"







p/s: hard to tell.. -_-" people come and go, so do friends...........~







Sunday, April 22, 2012

Mood macam $%*^#@!

Assalamualaikum..

Aku nampak dia
Hati aku kata something bad happen
Aku taip mesej
konon taknak langsung contact
takut diri mengganggu
tapi bodohnya aku
tertaip dan terhantar jugak akhirnya -_-"

Lama pastu dia reply
Dan memang betul
something happen
tapi semua dah ok
Alhamdulillah...~

Last word for you, 
TAKECARE~

............................................................................................................

Untuk perasaan yang entah pape ni, siyes aku benci. buat aku jadik moody. =.=" 
Memang betul aku care kat semua kawan aku, aku sayang semua. Bila aku dah sayang, wahai kawan please jangan buat something yang boleh jejaskan persahabatan kita. Memang luaran aku nampak kasar, tapi kalau bab sahabat, aku utamakan. Untuk dia yang berjaya buat aku 'basuh mata' ni buat seketika.. trimas~ 

~Have a good cry wash your eyes out..if you keep it inside it will tear you apart~






Errr.. sudah tukar meh??

Assalamualaikum..

Firstly, semalam kebulur..(takda kaitan dengan tajuk..lalala) So, oder Domino Pizza . Kebetulan kawan ada kupon lak kan. Hehe. 
Maka, abang Domino pon hantarlah pizza ke UiTM (kat luar je, takleh masuk..ngee~)


Back to the topik...

Apa yang dah bertukar?? 
Taraaaa... :

Dashboard Blogspot



*errr.. baru perasan sebenarnya.. hahahaha =p. 
Baru berapa hari tak godek-godek belog, dah ada benda baru >_<" 
gila lambat kan....haha

..............................................

Ok fine.. memang lambattt.. lalala. Oh ye aku kat UiTM lagi.. Macam biasa weekend je join training.
Sempat gi stadium jap. 

View petang semalam cantik lak.. so, snap pic ni.. guna handphone murah i je .. haha =p
UiTM Dihatiku... ngee ~ >_<"

Ok dah. Tu je =p
takecare =)




p/s: errmm.. lawak mengenangkan kisah 3 budak nakal. =) Pengajaran buat mereka-mereka yang terlibat. *apa-apa pon , semalam mood aku happy.. sebab.. ada lah.. hehehe =)








Thursday, April 19, 2012

Kononnye frust >_<" *Takyah bacalah~

Assalamualaikum..

Pagi tadi ke Shah Alam, hantar barang yang sahabat sayang aku ni pesan.
On the way ke sana, otak asyik teringat kat someone.

Mungkin susah untuk aku berhadapan dengan orang yang aku suka, aku sayang.
Dan kebetulan dia mesej. *Jap-jap, entri ni macam kes cinta bertepuk tak berbunyi..
sabor je laa* ;p Wooo..not trying to be JIWANG >_<" rileks..hehe.
Oh ye..sambung tadi. Dia mesej, ajak lunch sama. Time ni hati bunga-bunga sakura.

Aku reply. OK. *malas dah nak taip panjang-panjang.
10 minit pastu, dia mesej balik. Cancel coz girlfriend dia ajak lunch pulak.
Aku? terus tak balas. Hahahaha. Kejam tak?? tak sangat kan.  x_X"

Ni pengakuan bangang jugaklah. Tapi aku tetap nak taip.
Entah, mungkin sebab dengan menaip ni aku rasa release jap ketensenan yang
tak seberapa tension pon. Alah... KAWAN je kan. Apa ada hal. haha =p


p/s: Demam + selesema = takda mood nak bercakap -_-"

Wednesday, April 18, 2012

Flight Tix for Raya 2012 !

Assalamualaikum.. ^_^"

Beli flight tix untuk raya2012 ni awal-awal..
first time dapat beli murah, sebabnya tak last minute.. 



tak macam zaman study dulu -_-" Rm1000++ hahaha
balik raya minta ampun minta maap,
 + minta maap perabih duit beli tiket mahal-mahal.. haha



Wed 29 Aug 2012

sesi bayar-membayar... oh TQ so much mama for the VISA 
ngeh3^_^"




Alrite.. CONFIRM dah =)


Dah confirm , promote la kat FB.. 
Ajak member beli sekali =)

balik kampong yeay ^_^"



Tuesday, April 17, 2012

heart.bear.flower ^_^"




(▒)(▒)_______███☼███____(▒)(▒)
(▒)(█)(▒)__ ███_☼██████
_(▒)(▒)___██____████████                        
_________██____███▒▒▄▒▒
__________██____█▒▒▒▒▒▒
___________██____ █▒▒▒♥___(▒)(▒)
____________██_____▒▒____(▒)(█)(▒)
__________ __██____▒▒______(▒)(▒)
_____________██__▓▓▒▓_______█
________██__██ ▓▓▓▒▒▒▓____█
_(▒)(▒)___███_ ▓▓_▓▓▓▓▓___█
(▒)(█)(▒)______▓▓__▓▓▓▓▓___█
_(▒)(▒)_____ _▓▓__▓▓▓▓▓___█___█
___________ ▓▓___▓▓▓▓_▓___█_█
__________ ▓▓___▓▓▓▓__▓▓__█
_________ ▓▓___███☼█__▓▓__█
___♥▒▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥ __▓▓_█
___ ♥▒♥▒▒♥▒♥▒♥▒♥▒▒♥▒♥__▒▒▒
____ ♥▒♥▒▒♥▒♥▒♥▒▒♥▒▒♥▒____█
______ ♥▒▒♥▒♥▒♥▒♥▒♥▒▒♥▒♥__█
________ ♥▒▒♥▒▒♥▒♥▒▒♥▒▒♥▒♥
___________♥▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒▒♥▒
_______________▓▓_▓▓
_(▒)(▒)_________▓▓_▓▓
(▒)(█)(▒)_______▓▓_▓▓
_(▒)(▒)_________▓▓_▓▓
_______________▓▓_▓▓
_______________▓▓▓▓
_______________▓▓▓
______█████████
________██____██
______█☼█____██
______█_______██
______________█☼█
______________██__█▄ 


.,%%%%%,.          ..,,,,..
          .%%%;%;%;%;%,   .,%%%%%%%,%%%%%%,.     .,,,,.
          %%%;a@@@@@a;;,%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%,;%%;%;%;%%,
          %%%;@@@@@@a;,%%%%%%%%%%%%%%,%%%%%%%%%%;a@@@@a;%%%
          `%%%;@@@a;,%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%;a@@@@;%%%
            `%%%;;,%%%%%%%%%%%%%% .%%%,%% .%%%%%%%;a@@;%%%'
               ```%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%;%%%%'
                 %%%%%%%%%%%%%%%%%%%'   #`%%%%%%%%%%'
                 %%%%%%%%%%%%%%%%%%%,.  .,%%%%%%%%%%
                 %%%%%%%%%%%%%%%;a@@@@a;a@@@a;%%%%%%
                 `%%%%%%%%%%%;a@@@a@@@@a;a@@a@a;%%%'
                  `%%%%%%%%%;@@@a@@@a@@@;a@a@a@;%%'    ..,,.
             ,sSSSSSs`%%%%%%%;@@@@@@@@@;a@@@@@;%'  .,%%%,;;;;,
           .S@S;;;;;SSs %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%' .,%%%%%%,;;;;;;,
           S@@SSss;;;;sSs,s@SSSS@,sSSSSSSSSs,.%%%%%%%%%%%,;;;;;;,
           `S@@SSSSSSs;;Ss@@SSSS@@sSs;;;;;;S@s,%%%%%%%%%%%,;;;;;;
           .S@@SSSSSSSSSSs@@SSSS@@sSSSSSs;;;@@S,%%%%%%%%%%%%,;;;'
           S@@SSSSSSSSSSS'`@SSSS@s`SSSSSSSSs@S',%%%%%%%%%%%%%%'
          %`S@SSSSSSSSS'.SSSssssSSS`SSSSSSS@S'%%,%%%%%%%%%%'
        .%%%%,""""""%%.sSSSSS^SSSSSs%`SSSSSS'%%%%,%%%%%'
      .%%%%%%%%%%%%.sSSSSSSS'.sSSSSS,%%"""",%%%%%%,%'
     .%%%%%%%%%%%.sSSSSSSSS'.SSSSSSSS,%%%%%%%%%%%%%.
    .%.%.%.%.%.%.SSSSSSSSS',SSSS^SSSSS,%,%%%%%%%%%%%
    %;;;;;;;;;%,SSSSS^SSSS,,SSS',SSSS'%%%%%%%%%%%%%%,
    ;;;;;;;;;;;,SSSS'%`SS';%`S'%,SS'%%%%%,%%%%%%%%%%%
     `;;;;;;;;'%`SS'%%,S'%%%%,%,S'%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
              %%%`S,%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%,%%%%%%%%%%%'
              ;%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%
             .%`%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%,%%%%%%%%%%%'%
             %%%`%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%'%%%.
            ;%%%%%`%%%%%%%%%%%%%%%%,%%%%%%%%%'%%%%%%%.
            %%%%%%%;%:%:%:%:%%%'`%%:%:%:%:%:%%%%%%%%%%,
            %%%%%%%%%%%%%%%%%%%. `%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%,
            %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%   `%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%,
            %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%.    `%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%,
            %%%%%%%%%%%%%%%%%%%%%      `%%%%%%%%%%,%%%,%%%,%%%,
            %%%%%%%%,%%%,%%%,%%,%.       `%%%%%,;;;;;;;;;;;;;,%,
            `%%%%,;;;;;;;;;;;;;;,%        `%%,;;;;;;;;;;;;;;;;;;
             `%,;;;;;;;;;;;;;;;;;;         `;;;;;;;;;;;;;;;;;;;'
              `%;;;;;;;;;;;;;;;;;'           `;;;;;;;;;;;;;;;'

                `;;;;;;;;;;;;;;'                '''''''''''



___________________________█████_____█████

___________________________██_____██_██_____██
_________________________██__________________██
_________________________█____________________█
________██████_________█____________________█
_____███████████_______█__________________█
____█████████████_______█________________█
___███████████████_______█______________█
___████████████████_______█____________█
___████████████████________█__________█
____███████████████_______██________█
_______███████████_______██__█______█
___________███████______████__█____█
____██████__██████████████___█__█
__██████████████████████_____██
_████████████████████_________█
██_█████_████████████
█__█_██__████████████
_____█__████████████
_______█████████████
_______██████████████
_______███████████████
________███████████████
_______███████__████████
______███████_____███████
____█████████________██████


p/s : got it? =)

Sunday, April 15, 2012

Sweet Weekend (part 1) .. ^_^"



Assalamualaikum..

Weeekend ni aku menyibukkan diri dengan aktiviti-aktiviti kat UiTM ni. Join training ROTU AIRFORCE ni macam biasa. Even dulu rasa malas nak involve sangat, last-last ter-join jugak. Takdelah buang masa... wawawa =p

Petangnya baru join training. Tu pun kejap je, pastu member ajak gi jenguk family Kapten Farouq, yang baru je menerima ahli baru dalam family dia. Dapat baby girl =) Oh ye, before tu sebenarnya ramai-ramai dah gi melantak kat McD.


















Lepas melantak , gi cari hadiah untuk baby girl, Sabrina =)









Sesi debat nak memilih hadiah..
hahaha





ni lak tengah syok pilih-pilih hadiah mana yang sesuai =)











Akhirnya... Ni lah hamper yang berjaya dipilih. Tak pasal-pasal akak ni jadik model.. hahaha.












Then baru lah gerak ke Base TUDM SUBANG, rumah Kapt. Kena jamu dengan makanan lagi... memang hari makan sedunia je la semalam. Rezeki jangan ditolak.. hehe. 









Ni lah lil princess itu.. hehehe..

Sabrina =)











Actually banyak lagi gambar. Tapi aku rasa letak yang ni je =) Banyak sangat >_<" yang ni nampak semua.. hehe. So , tak gaduh =p haha. Special thanks to Kapt. Farouq & Puan Mayunita ^_^" Congrats for the new born, lil princess.. Sabrina =)



p/s: Kali ni no editing. Lappy kat rumah. Ni menyempat buat entri guna lappy kak Sara Lawa,, lalala =) Tanx ye =p




Thursday, April 12, 2012

Waiting ~

Assalamualaikum

Tadi teman mama gi office CELCOM, nak ganti kad sim. Fon kene curik hari tu -_-"
*dicurik leh budak darjah 5  x_X". Next time jangan terpengaruh dengan kecomelan dan kepandaian budak-budak zaman sekarang (tak semua..hehe). Malas nak cerita panjang.

Hari ni serius takda mood. ke MALAS?? haha. Entah. Takda idea nak menaip.
Actually waiting someone to call or atleast text me.. lama tak dengar khabar. Not that i dont want to.. tapi sebab, takut ganggu dia. *or paling tepat, sentap bila mesej or call tak berbalas*

Hari jugak aku dah berjaya DELETE mesej-mesej lama yang terperap kat dalam fon aku sekian lamanya. Honestly, memang sayang nak delete. Mesej yang sweet dari kawan-kawan, family, dia..
Siapa "dia" ? kawan lama....huhu~

Tu je lah. Untuk hari yang boring ni...



p/s: rasa nak guling-guling, jerit-jerit kat Broga x_X" tapi...member sume busy jek.. hohoho

Wednesday, April 11, 2012

Stress . Krushers . Fresh

Assalamualaikum..


Semalam yang serabai. Mood MALAS je memanjang.

Ni pon ceritera semalam... hoho

Bila otak dah melayang.. keje tak fokus. Aku dah start menggelabah sorang-sorang -_-"
Banyak benda yang aku dok fikir... &....
Banyak benda lagi tak siap sebenarnya.. brochure.. flyers.. barang tak siap pack...++etc....
~ damn... sume TAK SIAP lagi !
Semak je otak ni..

Bila dah semak.. ajak mama gi KFC.
Eat a lot bila tengah tension such a bad habit la kannn.!!
errrr.. tapi, takdelah melantak sangat pon..hehe
Lepak-lepak sambil pekena
Krushers - Sparklers Lemon Fresh Fizz >_<"

fresh balik otak dan jiwa raga ni....
*ayat terlebih lak.. =p






Krushers


*actually fevret order, Sunset Surprise.. 
tapi da habis lak time tu -_-" layan je.. 





So guys , have a try.. *tetiba iklan lak kan.. =p

[kelik je banner ni kalau nak terjah KFC krushers kay =)]




dah tu je nak mengarut. 
takecare =)

Monday, April 9, 2012

Sometimes.. -_-"

Assalamualaikum..

Dear friends, sometimes...

I try to laugh about it, 
cover it all up with lies. 

I try to laugh about it, 
hiding the tears in my eyes.

.................

p/s:  sometimes things that u said, even the simplest things..... can make someone sad .... -_-" entah ape hal la ter-emo malam ni... hhmmm... ~ 


Santai petang Isnin ~

Assalamualaikum..

Sape yang berkesempatan tengok ABPH 2011 semalam?
Aku? Tak menyempat.. & nasiblah bukan sorang yang FANATIK pasal benda-benda camni. hahaha. Kebetulan, broadband pon lemmm semalam.

Lepak kedai. Online..Facebooking..Blogwalking.
Kat FB sume sibuk pasal ABPH. Aku nak tengok TV, takde la pulak kat kedai ni haaa...
So , aku minta link live streaming ABPH. Kot-kot ada kan. tup-tup member aku share link.
Tapi macam aku cakap tadi, bb lemmm.. So, cancel live streaming.
Layan movie korea je yang ada kat lappy ni.

Tadi usha youtube.
Dalam banyak-banyak performance,
part Ziana Zain & Azlan Typewriter yang jadik fevret aku.
Memang ulang dua tiga kali jugak la. *Lebih sebenarnye ..lalala
Memang gempak kolaborasi dorang ni. Masing-masing tarik habis... hoho.

So, enjoy the song yang aku cilok dari youtube.. hehe.
Sekadar hiburan di petang Isnin.. =)
Sambil-sambil minum petang =p


Dia dan Gorgeous ?

Assalamualaikum..

Dia dan Gorgeous?
Mende lah mengarut memalam buta ni kan..
Entri kali ni, full of words. Entri before tidoq. a_a"
lalalala~

AL-kisahnya,
Tadi aku keluar jenjalan ambil angin jap. Tengah jalan sorang-sorang tu,
terjumpa lah dengan ramai si Gorgeous & Si Handsome yang aku tak kenal pon. haha =p
Aku suka tengok ladies yang gorgeous, & guys yang handsome.
And pandai jaga penampilan diri. Tak serabai -_-"

Dah balik rumah,
tetiba semangat nak jadik GORGEOUS jugak macam diorang...
hahahaha =p But first, i need to go to the GYM or at least JOG !!
Berat dah naik.. *mama hari-hari masak sedap..layankan aje~

So, dengan ini.. Saya si LASAK , si BOYISH, si GANAS, si ape lagi nak letak??
Ape-ape je lah.. Dengan ini ber-AZAM , akan membuat perubahan dari segi penampilan, tingkah laku, buang yang ganas-ganas tu semua. *even aku tahu, takkan nye... hahaha.
But, at least control tahap keganasan itu.. haha.

Being more AYU , SOPAN, LAWA dan yang sama waktu dengannya.. *eerrr..aku ke yang taip ni?? *
tak dilupa, upgrade IMAN, diharap perubahan ni takdelah sampai tahap TABARRUJ lak ..
mintak-mintak sangat dijauhkan.. ~

zaman kurus murus... time jadik instruktor GYM UiTM dulu.
nggeeee~ now? tembam balik daaa,,
ok fine. esok start JOG !!


So, tu je lah nak mengarutnye. Tengok progress nye nanti. =)
Takecare~
...............................................................................................................


p/s: senior LIKE status aku >_<" *blushing* =p sory kak, u tak ganas pon. Cool je =) U're still senior yang disayang.. dari zaman junior hingusan sampai sekarang. Nak je ajak lepak , makan sama. Tak pernahnye .. segan . haha >_<"









Sunday, April 8, 2012

Something Sarcastic >_<"

Assalamualaikum..

Its Sunday.. Got Something Sarcastic to share >_<" 
*takde keje .... hohoho ~ 





Pernah tak terkena dengan jawapan sarkastik
 rakan-rakan ? 
Or komen yang totally sarcastic? haha
Bagi yang still kurang faham, meh baca kat bawah..








Sarkastik bagi aku lebih kurang camni ah :
Bila kita try untuk bercakap or act exactly opposite dengan apa yang kita rasa dalam situasi tu. Selalunya untuk jaga hati orang tu , or menyindir pada orang-orang yang 
still tak faham bahasa -_-" 






Sumber dari kamus -

Sarcastic – saying things that are the opposite of what you mean in order to make unkind joke or show that you are annoyed





Contoh senang :
Member masak something special untuk bakal tunang , kononnya.. Dah siap masak, dia suruh kita rasa dan komen. Kita pon komen: "Sedap-sedap..chef Two pon kalah.." 
tapi sebenarnya tak sedap... nak jaga hati punya pasal -_-" 

Takpun ayat sarkastik yang selalu terkena:
Bila balik lewat malam, lepas berjimba-jimba dengan kawan.. Ayah ke abang ke akan tanya :
"Lewat malam baru balik , asal tak balik pagi esok je...?"

Ada pro and cons jugak sebenarnya. Kadang-kadang, JUJUR tu penting. Tapi kadang-kadang jugak , terlalu JUJUR akan buat orang berkenaan SENTAP >_<" 
hahaha




And lastly, people being sarcastic sebab... 


hahahaha ^_^"

So, conclusionnya... pandai-pandailah guna SARCASTIC tu, 
depends dengan situasi la ye..

....................................................................................................................................................


p/s: mama just lost her phone tadi.. kesian -_-" don't ever think that cute little boy or girl were all innnocent x_X" budak zaman sekarang =.=" haisshhh ~ 






Saturday, April 7, 2012

300 ^_^"

Assalamualaikum...

Saturday bluess for me >_<"
sebabnya... planning tak menjadi -_-" 
huhuhu..

Nevermind..
At least ada something from this blog yang berjaya buat aku tersenyum =)
Pejam celik , pejam tak celik ... dah 300 followers.
Alhamdulillah .. ramai jugak la rakan bloggers baru ^_^"


Even belog tak sefeymes belog brader Ben Ashari , Hamis Jalikha 
or yang sama waktu dengannya..
Namun aku tetap terus menaip dan menaip .. wawawa >_<"
Belog salah satu platform untuk aku mencurahkan idea, berkongsi maklumat, 
 bakat terpendam, release tension , 
dari segi penulisan, luahan perasaan, dan sebagainya.. a_a"


Aku tetap si blogger sengal , yang suka follow, baca, dan komen 
belog-belog yang aku sempat terjah.. =)

teruskan membaca / menyokong/ mem-follow
belog sengal yang simple ni okay ^_^"
trimas ! takecare =)

...........................................................................................................



p/s: going to Langkawi soon... huhuhu. Meninggalkan sahabat-sahabat .... Malas nak say goodbye / farewell .... Panjang umur jumpa lagi >_<" dekat je pon..... bye Shah Alam~ 





Si Gorgeous, Irma Hasmie =)

Assalamualaikum.. =)

Aku terbaca post kat wall sorang member aku yang tengah frust menonggeng sebab Cik Irma Hasmie ni dah bertunang =p Kesian kat si Asyraf Azemi ni ...hahaha (klik nama untuk terjah FB encik Acap ni) 

Tergerak nak buat entri coz terpegun tengok kak Irma Hasmie ni time majlis pertunangan dia. She so Gorgeous kan.. lagi-lagi bila dah bertudung ni =) 

24 Mac 2012 lepas , sekitar jam 4.15 petang telah pun berlangsungnya majlis pertunangan 
Si Gorgeous Irma Hasmie dan Si Handsome Rezza, yang telah diadakan di rumahnya di Desa Coafiled, Sungai Buloh. Jom usha gambar-gambar sekitar majlis :




















*All photos for this event are belong to Hatta Dolmat Couture, shot by The Kliker. 
Official Photo & Video for this event are Hazelnart Work Photographic Studio and Sweet Motion Production.
More photos please visit FB page
 The Kliker l Wedding & Portrait Photography -

The Engagement of Irma & Rezza



..............................................................................................................


Aku doakan semoga kak Irma Hasmie dan pasangannya selamat diijabkabulkan pada 1 Julai 2012 nanti. Semoga berbahagia hingga sampai syurga hendaknya. Pada encik Acap , udah-udah le frust tu.. hehehe =) 

Lastly, lagu ni khas buat kak Irma kita ni.. 
& tak lupa jugak buat encik Acap ni haaa..hahaha
Semoga berjumpa dengan pilihan hati jugak .. haha~






p/s: aku ? sedang mencari ... ~ lalalala >_<"

Thursday, April 5, 2012

Mood: White Roses ... ?







Assalamualaikum.. 







Aku tak tahu apa makna disebalik white roses..
And dont care at all.
Yang aku tahu , i love white roses... sejuk je mata memandang =)











err... si lasak Natasya / Nata / Cha / me?? suka roses??
lalallaalala ^_^" something that people don't even know at all.. hahaha













Actually, mood tak seberapa nak ok sangat.

Sedih ? Maybe...

Hmm.. tapi bila aku tengok all these roses... tenang je..





p/s: Dear Frineds..
I do love my friends. Sometimes i've being so childish. Buat silap. Well, everyone make mistake kan. Tapi boleh tak bila someone asking for your forgiveness, at least response to them . =(