Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Thursday, March 1, 2012

Rahsia . Secret . Mingkret

Assalamualaikum...


Dalam hidup seseorang, Mesti ada terselit sesuatu. Yang dipanggil "RAHSIA" . Anything...
Sama macam aku. RAHSIA tentang aku . Apa-apa je secret mingkret...

Mungkin ada yang terbuka ceritera RAHSIA tu
Pada orang-orang yang aku letakkan
Tinggi Nilai Kepercayaan Aku

Ada yang  sia-siakan
Ada yang dengki
Ada yang jujur
Ada yang pegang pada janjinya

Untuk tu semua, Terima Kasih.

Aku tak pegang remote control. Yang boleh tekan button MUTE
Pastikan mereka Remain Silent. Tak buka cerita atau bocorkan rahsia.
Nonsense kan.. So, Just let them be whatever they want.

Aku sedar. Aku bukanlah Ustazah. Bukan juga Penceramah.
Sekadar menaip. Sebagai seorang hamba Allah, as a family ataupun kawan.
So, bagi yang tahu ataupun baru cuba untuk memahami hak persaudaraan.
Dia akan tahu. Menjaga lidahnya. Menutup aib sahabatnya.

Pandai-pandailah.



Sabda Rasulullah s.a.w.:
“Barangsiapa menutup rahsia saudaranya, nescaya Allah akan menutup rahsianya di dunia dan di akhirat.”


________________________________________________________________________________



p/s: pengajaran untuk diri aku, orang2 yang aku sayang & orang2 yang sayang aku... >_<"









18 comments:

  1. exclusivity tu perlu direview balik... :)
    xpe.belajar dari pengalaman...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye mr. clive =)

      yup.. tgh belek2, review balik those vip's.. hehe.
      ada yg leh harap, ada yg..... hhuhu. im learning =)

      Delete
  2. xpe..yang lepas jadikan pengajaran...lepas ni lebih berhati2..rambut sama hitam, hati lain2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye cik comey molek =) hheheh

      hmm.. yela.. =) hati lain2 ye dak ..

      Delete
  3. hmmmmm.... kena lebih berhati-hati lepas ni...

    ReplyDelete
  4. klu tak pandai simpan rahsia, abis lah kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye cik lilyputih =)

      tu la psal.. huhuhu.

      Delete
  5. bior pecah dimulut jgn pecah diperut..kang terkena penyakit busung

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah brader jiji sggah blog =p

      hehe.. betol3 ! jgn suka suki bcorkan rahsia org.. =)

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. chill babe =) u're not one of them ...
      & hopefully NEVER in those list kay =)

      Delete
    2. hehehe~ u know me well babe -.-

      Delete
  8. shark mmg bnyak rahsia..
    dh jd cm peti rahsia plak diri ini:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha =p peti rahsia pon BOLEH...peti besi ke.. haha =)
      biasala tu , evryone has their own secret..kan..

      Delete