Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Saturday, March 31, 2012

Orang kata - hati manusia cepat berubah

Assalamualaikum..

Someone talking bout him
Aku... buat bodoh.

Dia pernah confess satu masa dulu
Tapi aku minta..Berikan masa.
Bukannya reject , tapi menguji.
Sejauh mana kesabaran dan keihklasan diri menyayangi,
Tanpa ada status yang orang selalu banggakan . Boyfriend+Girlfriend.

Aku tak suka couple. Tapi aku suka kau.
Pemikiran aku , biarlah bila masing-masing dah sedia
Pegang komitmen. Jumpa saja mama ayah aku nanti.
Dia mengangguk. Dengan KONDIFEN kata setuju.

6 bulan pertama,
Dia masih yang aku kenal dulu. Still caring.
Masuk setahun dua.... dah mula jadik lain.
Maybe he found someone yang better than me. 
It's ok. Alhamdulillah.

Lama aku menyepi dari dunia FB.
Tapi hari ni tergerak untuk activate balik.
And...notice something. "In relationship with N****"
Owh.. so , betullah apa yang mereka cakap.

Aku frust. Kejap je. Kawan kata aku jealous.
Sikitlaa.. tipu kalau aku kata tak.
Tapi bila fikir balik , aku tak rugi apa pun.
Kalau dia tak dapat bertahan , setia untuk satu jangka masa.
Macam mana masa depan nanti. Lagi complicated. Kot....


So, just move on..dear me, jangan terlalu berharap. Sebab...
orang kata - hati manusia cepat berubah.


p/s: earth hour weyh... *_*"




14 comments:

  1. xpe2.. maybe he's not for u dear.. my best fren da couple ngn sorang guy ni more than 6 month than 2 weeks ago baru thu lelaki tu da bertunang 2 thun.. nasib couple tak lama n cepat dpt thu..

    manusia cepat berubah sbb tak sbr.. sukar diduga perangai mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe .. haha. member kata "tawakkal je cha" ..
      yup.. manusia cepat berubah.. hohoho.

      Delete
  2. untunglaaa...ada org disayang :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak ni x faham bahasa melayu kot.... -_-"

      Delete
  3. maybe dy mmg bkn tuk awk...ramai ag kt luar tu..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. carikan sorang calon utk cha kak,, hahaha =p

      Delete
  4. hepi2 kan diri anda... huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ uncle =) tengah cari balik si "happy" yang hilang tu .. hahha

      Delete
  5. ecececeeee tgh jeles letewww walaupun mulut kata lain...kehkehek XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha =p sikit je laaa.. tapi dah hilang da rasa jeles tu.. >_<"

      Delete
  6. chaiyok2! tak yah fikir pasal dia. go on with ur life. hope u jumpa org yg lebih baik nanti :D

    ReplyDelete
  7. agree.. people would change.. tapi mesti ada sebab musabab nya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. =) thats rite wawa.. but , i dont wanna think bout it now .. biarkan je .. =)

      Delete