Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Thursday, February 16, 2012

Sesuatu Dari Hati

Assalamualaikum....

Aku stuck lagi
Otak kata fikir
Hati kata pergi je

Minat ATAU Family
Awan biru ATAU Daratan

Mama masih berharap
Aku akan ubah fikiran
Buat aku dilema

Orang kata restu family penting
Tu yang akan bawa kau pada kejayaan


Tapi...........hmmmm.... -_-"

16 comments:

  1. Kalo restu org tua bersama kita...apa yg kita buat akan sentiasa diiringi doa mereka...itu pandangan kakak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah kak =) tanx a lot ..
      dalam perbincangan..

      Delete
  2. parents are not always right.

    tapi..restu tu penting.

    tapi dalam masa yang sama,cita-cita pun penting.

    jalan terbaik: discuss dengan mak dan berdoa supaya dia terbuka hati untuk terima.itu lah yang saya buat.jadi alhamdulillah saya dapat apa yang saya nak dan dalam masa yang sama dapat restu parents ;)

    jangan lupa solat istikharah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye cute lil dolphin =))

      yup.. sy tahu. sbab tu berat hati. buntu,,
      takpe, inshaAllah ad jwpnnya.

      tgh discuss dgn parents. Tanx 4 d advice.. really appreciate it =)

      Delete
  3. dua-dua penting....
    kena fikir lah..yang terbaek solat istikharah...insya allah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye gorgeous =)

      hmm.. tu la pasal.. sdg dfikirkan. hoho
      INshaAllah =) TQ ye..

      Delete
  4. dua2 penting . tapi restu dri ibubapa lagi penting . Better brbincang dgn parent :D

    http://dalilamimi-mimiepotpet.blogspot.com/2012/02/cinta-remaja-part-1.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye cute aimie =)

      yeah.. ni la nk bncang ni. hehe
      TQ ye..

      Delete
  5. yes, restu itu penting; tapi peluang sebegitu dtg berapa kali dlam setahun? eventho aku xtau pasal apa, tapi pada aku, kamu kena tegas dengan pendirian.

    sebab yang akan melalui semua itu nanti adalah diri kamu sendiri.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ for the advice =)

      hm.. tu la..huhuhu.

      Delete
  6. restu orang tua memang penting..kadang kadang kata hati pun boleh silap..tapi semua perkara boleh dibawa berbincang..just show the pros & cons..mungkin kita tak berapa nampak jalannya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye gorgeous sis =)

      erm.. huhu. TQ sis for d advice ..
      yup.. still dlm prbincangan.. mnguatkan hujah. =p hehe
      InshaAllah..ok.

      Delete