Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Monday, February 6, 2012

Stay with me..please~


Assalamualaikum......

Bila kita dikelilingi sahabat yang baik
Maka baiklah juga tingkah laku kita
Supposely .. >_<"


Kadang2 aku tertanya
Baik ke aku?
Ok tak perangai aku?
Happy ke mereka bila dengan aku?
Agak2 ? -_-"


Sejak akhir2 ni aku..
Banyak sangat masalah muncul
Macam bom jangka
Dah set time, meletup x_X"
Aku pon berderai ... oh no,,




Khilaf aku.. Bila senang, ingat nak happy2 je. Aku tetap ingat ya Rabb..Pencipta sekalian alam, Cuma kadang2 aku lalai. Bila dah terduduk. Mula lah macam zombie..Terdiam, senyap seribu bahasa. Dalam diri cuma tahu bersujud, menghadap, menangis, berdoa....cuba bangun dan berusaha semula. Manusia2.. -_-"


Keputusan dalam hidup aku banyak dipengaruhi dengan 'my VIP's', orang-orang yang terdekat yang selalu menyokong dan menasihati aku. Its not that I don't have any confidence, or afraid to make my  own decision, cuma kadang2 kita perlukan sesuatu untuk membuat keputusan. Dan 'sesuatu' tu aku akan dapat dari 'my VIP's" ni.. As usual, ada yang boleh pakai, ada yang merapu, ada yang serius. Tapi tu semua banyak membantu aku. Seriously aku sayang mereka-mereka ni.


Dah lumrah, kita tak dapat nak puaskan hati dan jaga hati setiap manusia kat dunia ni. Aku berdepan dengan masalah yang sama dengan 'my VIP's' ni. Aku hilang arah sekejap bila ada antara mereka yang berselisih faham, merajuk, terasa hati , or apa-apa saja lah dengan aku. Maafkan aku. When all those things happen, barulah menyesal. Ikut sangat hati. Seorang demi seorang lesap dari list "my VIP's". 


Aku cuba untuk betulkan keadaan bila dengan mereka. So sad bila nothing much change. Bertegur sapa semula, cuma chemistry between us dah hilang entah kemana. Masing-masing kaku untuk mulakan bicara. Mungkin aku harus terima kenyataan, situasi dah tak macam dulu. Keep moving forward, without them in my life anymore. Tak bermaksud untuk membuang mereka dari dalam hidup, cuma mungkin masing-masing perlukan ruang dan masa. Dan aku akan sentiasa menunggu masa tu muncul.....


Agak sengal jugakla bila terfikir balik..>_<" Ruangan ni jadik tempat kedua aku untuk meluahkan sesuatu yang tak mampu aku ucapkan...OK,dah-dah.Maybe thats enough. Aku selitkan lagu ni khas untuk My VIP's..family & friends. Mungkin jiwang, kalau diberikan pada kekasih hati..haha. Tapi lirik ni untuk mereka yang aku anggap VIP dalam hidup aku . . please stay with me.. ~




p/s: doakan kesejahteraan mama aku, dia tak berapa sihat =( one of the reason aku selalu termenung sorang2...thanks anyway =) 









Nubhan

Lirik Mata Hati :

Telah ku kata cinta ini selamanya
Telah ku janji selalu di sisi
Walau apa terjadi tak ku mungkiri

Begini dekat begitu jauhnya
Dalam jangkauan namun tak tersentuh
Ku hanya ruang kosong
Oh di matamu yang makin suram
Pudar cahaya meremuk jantung ini

Pandanglah aku dengan mata hati
Ku rayu padamu
Peganglah ku biar ku rasa bernyawa
Ku ingin rasa ku masih bermakna

Telah ku hafal tiap garis di wajahmu
Telah ku kenal bahasa tubuhmu
Bertambah sukar lagi membiarkan kau resah begini
kerana aku yang pernah kau kasihi

Pandanglah aku dengan mata hati
Ku rayu padamu peganglah ku biar ku rasa bernyawa
Ku ingin rasa ku masih bermakna

Perpisahan paling menyiksa
Ketika bahagia sedang di puncak tertinggi dalam kehidupan
Namun siapalah aku untuk merubah suratan
Bila masanya tiba

Pandanglah aku
Ku ingin rasa ku masih bermakna

Pandanglah aku dengan mata hati
Ku rayu padamu peganglah aku biar ku rasa bernyawa
Ku ingin rasa ku masih bermakna

Ku ingin rasa ku terus bernyawa
Telah ku kata cinta ini selamanya




8 comments:

  1. Gud luck! tabahkan hati ya? semoga semuanya baik2 belaka :)

    btw,

    Feel free to visit our shop. We are selling bags below RM 50. This is serious :) Do come

    http://thepuffyclouds.blogspot.com

    or find us on FB : The Puffy Clouds

    ReplyDelete
  2. =) tanx.. btw nice blog..

    but im not kinda girl yg ke hulu ke hilir pkai handbags .. hehe
    those bags r beautiful , i'll tell my frens bout it k..

    ReplyDelete
  3. bile kit eterlalu kompicated dalam hidup, kita mudah menghidap kompikasi... mudah-mudahkan hidup dengan berlapang dada dengan menerima kesilapan sendri juga orang lain... come on... simple je... moga hidup kamu hapy2 sahaja... saya menyokong gerak kamu dari belakang...

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. hye gorgeous =p

      baikla.. patik akn bertabah =p hihi

      Delete
  5. Replies
    1. TQ gorgeous =)
      alhadulillah.. mama dah sihat ckit..

      Delete