Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Friday, February 3, 2012

Ingin ku gigit-gigit.... >_<"

Assalamualaikum............ =) 

Selamat hari Jumaat ... p/s: Muslim Guys as usual ~ Solat Jumaat jgn dilupa ..

Jalan2 cari makan tengahari tadi, restoran yang menjadi pilihan yela Restoran Selera Kampung Umi. Yang duduk area2 Shah Alam, UiTM ke.. tahu la kannn... sebelah dia ada restoran REDONE, BARRA , blablabla....etc~ Taste aku semenjak dua menjak ni yela makanan2 kampung + ulam2 + kerabu + sambal .. perrghhh.. a_a"  Muak dengan fast food actually...ngeee~

Tengah syok melantak, mencekik, melahap semua makanan tu ,< 4 5  lauk jugak lah tadi RM5 jek + limau ais>....aku terpandang mamat Handsome berbaju Melayu Ungu .. ^_^" Sejuk mata memandang .. hihihi =) Saje je cuci mata... Btw, awek2 ayu berbaju kurung pon ada jugak .. hehe. Sopan2 ayu2 semua ..~


Setle makan, singgah Giant jap. Beli jajan.. haha =p Aku beli gula-gula jeli, kinda addicted dengan benda ni... "Ingin ku gigit-gigit.....lalalala" oopzz.. TERnyanyi laa pulop...hahaha~













dengan sesuka hati aku pegi tuang kat dalam plastik, tup2 setelah ditimbang berat 0.288 gram = RM 5.73






macam budak-budak yang eksaited dapat gula-gula jek x_x" eerrkk...








TERsedar.... nasi sepinggan tadi yang berjaya buat perut aku berhenti JAMMING only cost me for RM5 jek.. 


which means.......... lalalalla ~ 




Sedap memanglah sedap.. tapi makesure gula-gula ni HALAL
Memang jenuhlah akak tukang timbang gula2 comel kat Giant tu, 
jawab persoalan2 tentang status halal gula-gula ni tadi.........haha =p 





link pasal ISU PANAS tentang gula-gula colorfull ni... 
So, hati2 dalam memilih dan membeli makanan / jajan2 neh.. =) 



14 comments:

  1. tu psal -_-" RM1.99 per gram..
    suka suki je msukkan dlm plastik bnyk2, tup2 RM5.73 ..

    nasi sepinggan tu lg berbaloi.. haha

    ReplyDelete
  2. ais krim timbang2x memang mahal.. -_-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. those r not ice cream la.. >_<"
      gula - gula jeli.. x_x"

      Delete
  3. mahal gila benda alah tu.. huhu

    ReplyDelete
  4. -_-" hohoho.. next time cba mngawal diri dari beli gula2 ni .. hahaha

    ReplyDelete
  5. haha, dulu kecik2 minat la gula2 jeli tu...skrg x lg hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh.. hye teacher =) hehe.

      still minat.. actually kinda addicted, nak gigit2 sumthin..
      tu yg suka gula2 jeli ni .. >_<"

      Delete
  6. memang sedap makan gula-gula ni ..

    :: adoiya, ade kes camni lak.. ni yng bahaya neh ==

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye gorgeous =)

      hmm.. tu la pasal =p hohoho..
      nid to be more carefull & sensitive lpas ni =)

      Delete