Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Thursday, February 2, 2012

Doodles? ^_^"




   Assalamualaikum.......~
.....jawab jangan tak jawab...

>_<"



Entry kali ni berkaitan dengan 
DOODLES =)
Apa itu DOODLES ?? 
tekan sini > doodles



Pehe dop apa tu doodles? Tak faham gi??
takpe2, carry on reading.. kita terjah satu persatu + ada tutorial sekali =) hehe.

aku tak buat experimen pun lagi bout doodles ni.. just nak share tutorial and doodles comel yang sahabat2 bloggers seantero dunia ni buat.. hehe






hasil dari BW aku menerjah blog2 yang ada menyelitkan Doodles ni, 

semuanya comel2 & penuh dgn info bout doodles.. 


One of the best bagi aku yela ::

Blog
~banyak jenis doodles yang terselit kat blog dia.. and semuanya sangatla comellll =)~




Ni pulak blog yang menyediakan tutorial nak buat doodles 
menggunakan Paint Tool SAI yang pada aku senang nak follow.. ::

blog
(rasanya semua kenal kot.. i mean, bloggers la..hehe )

Paint Tool SAI



Yang ni pulak yela blog yang menyelitkan tutorial buat doodles guna PHOTOSCAPE: 

blog


Photoscape


Banyak lagi sebenarnya Blog2 yang menyediakan TUTORIAL mengenai DOODLES ni.. 
ni cuma blog terpilih yang aku rasa senang nak ikut. 
hehe =)


Btw, photoshop pun antara software yang boleh digunakan 
dalam proses pembikinan doodles2 yang comel ni..
Al-maklumlah, aku cuma ada 2 software jek kat lappy ni.. 
haha =p  

yang ada photoshop, boleh lah bertandang ke blog mamat ni :






p/s: Doodles in the MAKING =) 
hopefully experiment menjadi.. haha =p

6 comments:

  1. Shag punya doodle macam ais kepal. Keras sampai tak ada cerita di sebalik doodle. HAHA :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha =p ok la tu .. 8liz da try ..
      cha x start apa pon lagi .. ~

      Delete
  2. yup =) cha baru je nak try buat sndiri..
    slalu lukis komik je >_<"

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. hye gorgeous.. =)

      its not my doodles actually ..
      baru nak buat .. haha

      Delete