Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Wednesday, February 29, 2012

Wordless Wednesday: Jenguk2 HOSPITAL =p

      Assalamualikum.. =) 

hari ni teman mama cayang pegi Hospital..
appointment dgn Doc.










































sampai 9am tadi. Now dah 11.30am..
lalalalala =p



p/s: sanggup bawak lappy , taw dah confirm berjam lepak sini x_x"

Tuesday, February 28, 2012

SERIK !!

Assalamualaikum.......

Aku jumpa lecturer setel kan hal study
Alhamdulillah, everything ok.
Happy.
Happy bertukar jadi STRESS
bila MINAH PSYCHO muncul semula
And keep on CALLING

Orang aku kenal satu masa dulu
Dia anggap aku macam adik
Tapi aku tak boleh terima cara dia
& bukan aku sorang,
hampir SEMUA tak suka dia
Aku? buat bodoh je
Selagi dia tak menyusahkan hidup aku

But things GETTING WORSE
Dia pernah tolong aku
Aku tak mintak pun
Terima kasih lah
Berjaya buat TERHUTANG BUDI
Now, it RUINED my life.
%$#@^&*

Aku nak pulangkan & buat
apa yang dia pernah buat
But she REFUSED it
Dia Main2kan aku
& i felt such a jerk
Buat aku haru biru

Seriously
AKU DAH SERIK
Terhutang budi/duit/apa benda sekalipun

And now sebabkan MINAH PSYCHO ni
aku dah menyusahkan
one of my bestfriend
Princess Cheezy
s.o.r.r.y   f.r.i.e.n.d  ='(


tolong orang biar ikhlas.
aku taw kau kaya.
tapi kekayaan kau tak boleh beli persahabatan
silap aku, sudi terima pertolongan kau.
Thats it. Now, its over.
Dont wanna have any connection anymore.


Mungkin orang ingat aku jahat.
Aku tak kisah. Im EXTREMELY TIRED !!
ENOUGH is ENOUGH !!



p/s: m e n t a l   d o w n   a g a i n =(

Sunday, February 26, 2012

ABPH 2011 SACC MALL > TERsinggah =p

Assalamualaikum.

Lapar. Dok sorang2 kat bilik. Member tak balik lagi.
Mendung. Keluar gi cari sesuap nasi *kononnya nak melantak nasi pape je yg sodap2.

Naik bas. HUJAN LEBAT. Fine.
Turun kat PKNS. Nak keluar pegi PAS, tak dapatlaaa...


 



Pusing2 sampai pening....
last2 TERJAH je McD.

*tak jadik makan nasi >_<"













Lebih kurang 5pm,
aku blah. Dalam hati, dah terlajak ke sini, ronda2 la jap...

*konon nak window shopping... sorang2.. hahaha... gile boring...














Dah sampai SACC MALL,
nampak benda alah ni parking kat depan.


OK FINE. ABPH 2011.. Almost forgot.. So, aku pon TERJAH le..

Ingatkan dah habis...sempat lagi.






Anugerah ABPH 2011..  nahh. amek2.. haha =p






Time aku terjah, Shilla Amzah tengah perform.

First time dengar LIVE suara dia...
best  =) huhuhuhu...

Yang lain~ Farah Fauzana, Diana Danielle, Zizan, Adi Putra, Suraya Hot FM, Didie Alias, Sixth Sense, Along Raja Lawak, Johan Raja Lawak..*ni yang sempat tengok.








Ramai lagi, tapi x sempat.. Izara Aisyah,Stacy, Awi Rafael, Aizat, Forteen, Meet Uncle Hussein ... ETC~


Yang ni lak Adi Putra..


*kalau perasan, sume pic tak clear,
Guna camera henset je la yg mampu... haaiisshh.. =p

DSLR kat rumah bai... adik aku guna. cissss.... ~













ni lak ZIZAN.. hoho
time ni entah camana leh sampai ke depan pentas.. 

hahaha

pic dia je la  yang  clear sikit.. hoho
















Agak2 ni sape?? hahaha

sian muke kak FAFAU... ishk2.
time ni nak blah dah.. sempat salam je..


gambar, yang ni je ha... akibat ditolak & diasak oleh macik2 kakak2 sekeliling...hahaha














rasa macam..... Waaaaaa ^_^"
Hujan belon..haha

belon2 berguguran jatuh.. 
*takleh blah ayat..


penamat program Jelajah ABPH 2011.









ingat nak bawak balik, saje.. haha.
tup2 datang sekor budak , ehhh... SORANG budak lari2 then letupkan belon ni.. hahaha... 
sengal >_<"


Dah habis semua.. lebih kurang 7pm aku pon blah. 
HUJAN LEBAT. GREAT =p

Btw, dah selamat sampai bilik pon. hahaha.
Tu je lah hari ni. hoho ^_^"






Saturday, February 25, 2012

Sedih.Jalan.Makan

Assalamualaikum...

Aku ter-INSOMNIA beberapa hari ni. Fikir pasal... hurmmm....
SEDIH -_-"

Sape yang kenal aku, mesti tertanya2. -_-" Sorry beb. Aku tak sempat nak bagitahu. 
& memang tak sedia nak bagitahu. harap korang takkan tanya lah. huhu.


OK. Enuff.
Tutup kes tu. So,nak update jap. ni je lah yang jadik hari ni..
.
.
.
Petang tadi....... huhuhu
Ada perempuan berbaju kurung, terbaring dekat dengan kereta tu..
tak tahu apa jadi. Polis or ambulans tak sampai lagi time ni,, =(

.
.
sampai bustop. Aina datang ambil. Terus pergi SACC MALL.
VOUCHER punya PASAL.


.
.
Dah keluar. Singgah Secret Recipe. Nak makan kek. Nak ceriakan diri sendiri.
Tapi takde yang berkenan. 

So, singgah sini je.. 


**berjaya buat aku senyum..kejap..huhuhu
.
.
.
Perut dah JAMMING lagu LINKIN PARK.
Dinner terus..





And lastly..huhuhu

~Someone crying. Instead of asking "Are u ok?" , 

why don't just give a hug, 

or lend your shoulder to a friend..

don't need words, just listen. that's better~











Thursday, February 23, 2012

Jumpa.Kawan.Lupa.

Assalamualaikum ...
Dear si Gorgeous & si Handsome sekalian alammmm =)

Hari ni , jumpa kawan lama. *kat FB jek.
Banyak dah perubahan dia, Alhamdulillah. 
Tapi.... aku TERsentap sikit. haha. 

Sebab, dia dah tak kenal aku lagi. 
Ke BUAT2 TAK KENAL?? huhuhu. BUKAN aku sorang je ok yang perasan, 
member lain pon sama. TAKPELAH. hohoho~

 So, aku pon TERfikir..lalu TERtaip entri ni..

huuaargghh *TERmenguap lak*
nak tido dah ni...kasi simple je OK =)
.
.
So, KAWAN...,

Sedarkan AKU bila aku mula 
LALAI, MENJAUHKAN DIRI, SOMBONG
& yang sama spesis dengan perangai2 kat atas tu la..
.
.

KAWANjangan sombong bila dah 
BERJAYA / DIKENALI
APPRECIATE orang sekeliling yang 
SUPPORT kau dari DULU sampai SEKARANG..
jangan sampai HILANG mereka2 ni 
MASA AKAN DATANG ~
.
.
p/s: sekadar ingatan buat diri sendiri 
yang tengah baca ni .. hehe >_<"




tu je la.aku tak taw nak letak gambar apa..kbai.
lalalala~

Wednesday, February 22, 2012

Wordless Wednesday: Mimpikah Aku??

♥ Untuk kawan

Assalamualaikum.....


Sibuk
Tak setle lagi kerja
tapi aku nak jugak taip
khas untuk KAWAN - KAWAN =)



♥ ♥ 

Untuk kawan yang aku sayang

&

Untuk kawan yang sayang aku



♥ 


Terima Kasih =)

Buat aku tersenyum

Buat aku tersedar

Buat aku terfikir


Buat aku semangat balik

Buat aku gembira

semua laaa.. >_<"


.
.
.
.
.

p/s: Takecare  ;)


Sunday, February 19, 2012

Weekend Aku. Korang?

Assalamualaikum.... =)

Ada yang tanya,
apa la si Tasya tu buat busy sangat?? Ajak dating keluar pon susah.. 

Haaa....ni aku nak bagi JAWAPAN kat mereka2 itu:

OK. I'll make it short & simple.
Ni la jadik weekend ni kat aku..


Al-kisahnya..
Kontena Barang Perabot ni dah sampai kat kedai.
So, kene arrange & kemas la mana yang patot.







.
.
.
.
.
.
.

yang takleh blah time
tengah sibuk arrange barang TERjumpa ni


.
.
.
.
.
.
.

*keje banyak..take 5.
menyempatkan diri BERblogging + BERfacebook jap je..

biarkan FAIL2 itu berpeleseran seketika.... 
erk =,="




OK.Tu je lah setakat ni.
Sape rasa diri dia RAJIN, meh2 datang kedai tolong.. 

hahaha >_<"






Saturday, February 18, 2012

Saturday.Tired. Chill jap~

Assalamualaikum.... 

Its Saturday
And im really tired

Whole day @Dynaslinda Jati
Work.Document.Furniture.Bills.
ETC ~ urrgghh,,, -_-"

Need a rest
Chill jap
Enjoy this song =)



Yuna - Missing Star

I can never really tell you why
I've been missing you a lot
And I just have to take another look of your photo in my wallet
Ad there's no reason why I keep your tshirt by my side when I sleep
Pretending you were never really gone


Its like a missing star that always ends up in your sky
Its like the rainbow never comes after the rain
Its like the sun never rises in every of your morning
How am I supposed to live without those things
they are all you

Friday, February 17, 2012

Happy Birthday to My Handsome Bro =p


Ni la my bro yang sengal itu.... 
haha =p




sorry, hadiah tunggu la ye bila adeq comey ni dah dapat bonus =p
hehehe =) 


sape2 yang berkenan, leh la usha FB bro gua ni .. 
*sempat promote ..hahahaha
abes gua kene belasah nanti =p



_______________________________________________________________

oh yaa.. mama dah selamat mendarat.. 
now dah ada kat sini =) 
hehehe

lots of work to do -_-"
Kontena barang dah sampai..yai..yaiii..
sape rajin meh tolong ... >_<"

Thursday, February 16, 2012

Sesuatu Dari Hati

Assalamualaikum....

Aku stuck lagi
Otak kata fikir
Hati kata pergi je

Minat ATAU Family
Awan biru ATAU Daratan

Mama masih berharap
Aku akan ubah fikiran
Buat aku dilema

Orang kata restu family penting
Tu yang akan bawa kau pada kejayaan


Tapi...........hmmmm.... -_-"

Wednesday, February 15, 2012

Baca Dalam Hati

Assalamualaikum...

Aku berMonolog
-
-
Aku suka tengok                                                                                                           Aku suka tengok
Si Gorgeous                                                                     Si Handsome
Bukan bermaksud aku Lesbo                                                                    Bukan bermaksud aku Gedik



*Faham?
.
.

Lagi satu
Kadang-kadang
Aku segan nak tegur
Bukan bermaksud aku sombong



Ada orang                                                                                                                               Aku taip
Alam Maya - Peramah  :  Realiti - Pemalu                                            Apa yang aku Tak dapat luah
Bagi aku tu semua depends pada                                                        Tentang Aku. Kamu. Dan Mereka
Orang yang aku jumpa. Yang Aku tegur.                                   Suka- baca. Tak suka- tak perlu baca




SEBENARNYA
..................................................

Encik DiGi lambat loading
Ni la jadiknye
Entry full dengan huruf
Takda gambar


yang
~m e r a p u  .  m e r e p e k  .  m e r a b a n ~


**tu je lah.. 
sekian~ >_<"


Cendol Punye Cerita


Sinngah sini jap before lunch =p

 
dengan mereka2 ni .. *macam ramai jek ..

AKU dan CENDOL PULUT
*mana aku? hahaha


Abang yg kat belakang ni menyempat nak soh amik gambar dia... 
yg depan ni lak malu2..
hahaha
...............................................................................................................................

**Actually ni ceritera yg tertinggal semalam..
lalala
ok tu je lah.

Tuesday, February 14, 2012

Bukan Pasal Vanilla Cokelat

Assalamualaikum..

Jam ni Saat ni Detik ni
FB penuh dengan status Vanilla Coklat

Aku tersadai Depan lappy
Tak tengok TV Mengenang nasib
Hari ni punya cerita

Naik bas Berdiri takde seat
Dah 20 minit Akhirnya dapat gak duduk

Dah duduk, sambung baca 'Remember Me?
Mamat sengal kat sebelah sibuk kacau
Nak mintak tisu Nak pinjam novel
Nak kena PANNGGG!! baru diam kot

Turun dari bas
Call uncle. Busy. So proceed naik TEKSI.
Nama driver Hj. WAHID
Pakai kopiah puteh
Bawak kereta macam bawak AMBULANCE *faham?
Yang ni terbaik

Sampai destinasi Simpan barang
Lepak Jaga kedai
Online

Mama call tanya pasal tiket flight
Tak jadi fly ke sini
BIG PROBLEM
KENE BOM
CUAI


Padam muka aku
Lagi sekali
Ini Bukan Pasal Vanilla Coklat

Untuk hari ni
Sekian
zzzzzzzzzzzzzz~

Sekadar mengingatkan..~

Assalamualaikum.....

Tadi aku gerak balik meninggalkan Shah Alam.
Buat sementara waktu.


Nak tolong uruskan bisnes mama kat banting.
*Perabot Jati / Mutiara / Aksesori wanita,
iklan jap >_<"


Travel balik naik bas je.
Independent. Kononnya. Al-kisahnya, brosis aku semua busy.
Malas nak kacau.



Naik bas. bayar tiket RM3.
PENUH. =(
 There's no seat left, & no GENTLEMAN offer me a seat.
*kau fikir kau retisss orang nak offer seat?? lalalala~


Al-kisah dalam bas tu, sesak jugak lah. 
Overload. Ada traffic, tahan, SAMAN. Padanlaaa...

Dan dalam bas jugak, hampir nak termuntah. 
Bukan mabuk darat, ELERGIK dengan aksi panas COUPLE 
yang suka suki belai2, lentok2, cium2, kalau husband&wife takpelah jugak -_-"

Yang lawak, macik belakang seat budak2 ni siap berdehem sound2, dorang buat dekkk jekkk..
Kejadah itu semua......... huh x_x"


Malas nak citer panjang2 lagi..... 
nah..ni untuk korang yang tak sambut VD ni =)



*aku tak reti buat doodles.. so aku buat mende ni jek...lalala

Blog-Buku-Kek-HAPPY ^_^"

Assalamualaikum.... =) 

Good Morning 
My gorgeous & handsome readers sekalian..

Semalam yang BEST >_<"
Cuba nasib join segmen for the first time
Mr.HYPERACTIVE-Ben Ashaari 
Dapat masuk 2nd group list blog .. ngeh3~
Dapat ramai member bloggers baru ^_^"
Untuk yang tu - THANK YOU very much =))

Semalam yang BEST jugak >_<"
Dapat keluar lagi sekali pegi PAS / SACC MALL
Dapat makan2 & beli buku idaman kalbu =p
Untuk yang tu - THANK YOU very much
 to AINA & SHISHI =))




For the second time nak perabih all those vouchers, time tu la MPH nak tutup .....


lalalala.... tapi ok lah, takdela lump sum terus shopping buku for rm200..


Sekeping voucher - 2 buah buku
*even 2 je, tapi aku puas...hahaha sebab..... :








yeahhhh... see ??
berjaya  jugak beli even pekerja dia berkali - kali kata kedai dah nak tutup..


siap  tutup lampu bagai,
nak bagi signal 
'tak faham2 lagi ke kedai da nak tutup??'

sorry lah cik   kak =p
hahahha ^_^"






PECAH RECORD, 
lepak MPH just for HALF AN HOUR?? rasanya tak sampai..
tersangatlah tak puas....nasib dapat jugak grab novel si Sophie Kinsella ni.. 


Second book - Travelog Shahadah : 
Disebabkan akak manis kat kedai tu dah signal2, 
aku ambik je buku yang kebetulan dah depan mata... 























Disebabkan hatiku yang kecewa tak dapat mencari buku lain,
aku pon singgah lah Secret Recipe nak mengubati hati.....
*perghh ayat...



















Sampai bilik senyum sorang2 .. 
hehehe =)

 p/s : balik je, bukak Encik Toshiba ni, tup2 takda connection ....

ehh.. ada2, cuma
KEJAP ADA, KEJAP TAKDA ~
macam chipsmore daaaaaa~

wireless jek, berokband simpan dulu =p
balik nanti baru gune =)

sory bloggers, mana2 yang terjah blog tapi cha tak sempat reply or terjah balik blog korang kay .. btw, TANX =)

Monday, February 13, 2012

A reminder for a friend

BEN ASHAARI AJAK BACA BLOG AKU

Assalamualaikum...

Selamat hari ISNIN bagi yang.
berKERJA-BELAJAR-berBISNES-berBLOGGING-
yang sama waktu dengannya


First Time join SEGMEN MR. HYPERACTIVE ni... :

KLIK BANNER UNTUK JOIN SEGMEN


1.Sebab ringkas patut baca blog aku *direct terus :

 -Entry FRESH aku semuanya TENTANG AKU , KAMU & MEREKA, 
DAN memang habit AKU 
suka BW TERJAH blog orang-KOMEN-FOLLOW 
sesuka hati >_<"


2. Satu entri menarik sebagai bukti blog aku ni menarik *kot:

-Kak Yong TERJAH BLOG wa !! >_<"

hasil kolaborasi entri 

.............................................................................


tak tahu nak describe macam mana, 
direct terus je la gamaknye. Se-simple yang mungkin . Saya budak baru belajar >_<"




*erkkk...aku join jugak segmen ni....adesss -_-"





Kemas . Jalan . Makan . Bowling =)

Assalamualaikum....


Selamat tengah malam nak sampai subuh...............
Still tak tido...INSOMNIA kah aku???
Banyak benda yang difikir setelah terfikir difikiran.......*apekah??
oh nooo...  -_-"

Hari ni, i mean...semalam 12/2/12.
Kemas barang kat kolej. 
Jalan-jalan. Makan-makan. Bowling terguling....
Happy. even sedih.
*erkkk..tak habis2 nak sedih...abaikan je ok~



TIMELINE lebih kurang camni :

# Kemas barang. Clearkan bilik. Then gerak.


#Sampai destinasi. Simpan barang. Then makan.






OK. Dah habis melantak dengan BFF aku. Lebih kurang 7PM. Gerak balik ke Shah Alam.
emmm... TQ beb belanja wa >_<" aku nak belanja ko taknak. 
Demand nak DOMINO's.....next time ok =)
............................................................................................................................................................

Tengah syok drift on the way ke Shah Alam, YUNA tetiba nyanyi lagu TERUKIR DI BINTANG.
*ohhh..ada mesej. hehe.

Member ajak main BOWLING sampai terguling pulak.
OK. ON je.

# 8.30PM gerak ke Sek.15 pick up Encik POJIE.
Pusing-pusing sampailah kat tempat BOWLING. Main kat PAS.



                                                                                        *Player no.3... aku kot... lalalala~
ohhh yaaa...
yang turut hadir memeriahkan majlis... 
*perghh ayat.....




*Actually.........tak menyempat nak snap result.... haha =p 
OK. Dah habis game 1 set, pergi minum... kononnye nak MINUM JE. Borak-borak.
Kat restoran ni:




Ehhh... kata nak minum je?? hahaha >_<"
TER-oder makanan la pulak. Btw, TQ En. POJIE , lagi sekali orang belanja makan... rezeki2 =)
Alhamdulillah~


Haaaa.. tu je la nak UPDATE. KBAI.