Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Tuesday, January 31, 2012

SWEET TALKER -_-"

Assalamualaikum....... =)


Dear readers, bloggers, typers, facebookers, & all of that "kers la... hohoho
Got some serious issue here.. serius la sangat kan... oucchh -_-"



Who knows bout "SWEET TALKER" ni? sila angkat kening.. ^_^"
ok enuff. haha =p teruskan membaca......~


Al-kisah Cinta dalam hati je ni..hahaha =) Tak pernah couple pon -pengakuan- takleh blah... haha =p Aku rasa dah buat keputusan yang betul kot. Tak terima mamat SWEET TALKER ni...



Aku ingatkan dia serius, rupanya tak. Sekadar nak mengisi kekosongan jiwa dia kot. Yela, dulu awek tu reject dia. So now, dia lak nak kumpul koleksi awek2 seantero dunia. Revenge ke apa?? Layan semua ladies dengan ayat2 manis and gentleman kau, tahniah kau memang sweet talker laaa.. -_-"


Mungkin ada yang kata " eh.. bajet baik la teuw, taknak couple konon", tak kurang jugak yg cakap camni "cehhh... kuno gile minah ni. Siyes takde pakwe? tak laku kot" sambil tergelak2.... 
Well, ada aku KESAH?? Ada hikmah disebaliknya.. Takdelah aku terjebak dengan benda2 yang tak sepatutnya.. huhuhu -_-"


Firman Allah S.W.T:
“Dan janganlah kalian mendekati zina. Sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk.”
(Al-Israa’: 32)





Aku anggap dia ni sweet talker guy coz, bukan aku sorang je rupanya yang dia CARE sangat2. There's a lot more ladies out there yang mengharap kat dia ni. Dia layan ladies sekeliling dia macam lebih dari kawan. In fact, one of my friend pernah couple dengan dia rupanya. Time tu dia baru je clash dengan sorang lagi member ni..... 

APA MOTIF KAU MAINKAN PERASAAN ORG LAIN HAA???









Lama aku fikir, dan hampir2 bagi kau peluang untuk masuk dalam hati dan hidup aku. Nasib aku baik, ada sahabat yang sedarkan aku.. Mungkin tempoh hampir 4 tahun ni tak cukup untuk aku mengenali kau. Serius dowh... -_-"


Nevamind..aku berserah pada Allah. Menentukan mana yang terbaik untuk aku.
Berpegang pada janji Allah~ Allah menciptakan lelaki yang baik adalah untuk perempuan yang baik. Begitulah juga sebaliknya.




Firman Allah di dalam Surah An-Nur:
“Dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula).”
(Al-Nur 24 :26)


Aku takdelah FRUST menonggeng ke apa.. Cuma rasa sedih sikit.. SIKIT je la.. haha =p 
Tapi bersyukur sangat2 sebab tahu benda ni awal2.. =) 

So LADIES out there, Beware of those Sweet Talker Guys k.. Tapi kannn...Tak semua sweet talker tu suka mainkan perasaan orang lain. Certain je.. hehe =) 


                                                                                          
                                                            waiting for him... =)
entah bila nak muncul..





4 comments:

  1. Replies
    1. erkk.. tu la pasal. agaknye la kot.
      btw, banner sume cool & lawa. nice job bro.. =)

      Delete
  2. yup . sweet talker tuh kdg-2 buat kita rase "woahh " tapi trust me . jangan sesekali percaya dgn lelaki cemni -_-
    <-- kalau ayda tak suke lelaki romantik . taktahu nape.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hye gorgeous =) tanx for reading..
      hmm.. tu la pasal, eceli.. kecewa gak sbnrnya -_-" hampir dipermainkan.. haisshhh =/

      >>btw, i think u like romantic guy, tapi at de same time u takut kot guy tu akan romantic kat ladies yg lain pulak.. hihi >_<"

      Delete