Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Friday, December 2, 2011

Bila takut, pegang tangan mama =)


 Bila takut, pegang tangan mama =)

Repost story mory from my FB notes..
Al-kisahnya, time ni blog lama telah pun dilupuskan atas sebab2 (adalah sebabnye.. hehe )
So, aku pun terfikir masukkan cerita ni dalam new blog ni.

Hari Jumaat yang.. ermm.. sejuk? aman ? kot.. nothin to do today.. 
lepak kat bilik , mencari ilham baru.. tentang hidup.. haha =p 

Ok. that's enough.., just enjoy the story =)
-real story-

___________________________________________________________________________________

Memandangkan blog nukilan hati tak seberapa nak aktif nye pun,
so notes FB jadik mangsa. lalala =)

Tajuk kali ni baik punya. hahaha=)
Teringat kisah zaman kecik - kecik dulu. Tadi dah cuba lelapkan mata tapi entahlah,
malam ni mata ni degil sikit. -_-"

Tu yang tiba-tiba rasa nak kongsi cerita then terus bangun on balik laptop and jari pun
mulalah tekan petak segiempat kecik - kecik yang banyak kat laptop ni.


Semenjak dua menjak ni, banyak benda yang jadik. Mulalah sang hati teringat kat
mama, ayah, abang, adik semua. So, automatically banyak jugaklah yang bersarang
kat otak ni.

Fikir pasal study, orang - orang sekeliling, bisnes mama (sebabnya, kena jaga kedai..haha)
dan masa depan. Fikir pasal boyfriend? Jauh menyimpang tu. Takda maknanya,
calon pun takda. hahaha =p

Asal lah banyak sangat kau fikir cha oiii. haiisshhh @_@"


Dah - dah, back to the topic.

Masa cha kecik - kecik dulu, selalunya before lelapkan mata mama sentiasa kat sisi.
Tangan mama jadi mangsa bila cha nak tidur. Cha pegang tangan mama, dan
tangan mama lagi satu pulak usap kepala dan rambut.

*one of my weaknesses, bila orang usap rambut terus terasa nak tidur.haha.
Kantoi sudah =.="


Bila pegang tangan mama, terus rasa takut yang membuak - buak tu lesap.
Takut sebab tengok cerita hantu punya pasal.
*selalu terbayang lembaga hitam kat bawah katil, macam dalam filem..haha =D

Satu lagi habit masa kecik before tidur, menyandar kat belakang mama.
confirm rasa selamat. =) hehehe


Pernah dulu, terpaksa bermalam kat kedai. Just both of us. Kedai makan baru bukak
(now dah takda), dah siap kemas - kemas tengok dah lewat. Decided stay je kat kedai.
Pagi - pagi esoknya bangun, dah cuak gila mama takda kat sebelah,
meraung tak tentu pasal. hahaha.

Mula terfikir yang mama dah balik rumah tinggalkan cha.
(pemikiran budak kecik .. lalala ) Then mama datang and terus peluk cha.
Rupanya pegi mandi and bersiap. Mama dah gelak - gelak time tu.

Ngeeee x_X"



Seriously, cha rindu moment tu. Well, everyone has their own
childhood story - mory .hehe. Ni kes rindu tahap dewa sampai takleh nak tidur.
hoho. Rasanya cukup lah kot cerita takat ni. Mode tidur macam dah datang balik.

wweEEee  a_a"



To mama, andai kata terbaca notes ni..
*tiba - tiba nak blushing*  ~ just nak bagitahu adik SAYANG MAMA !
lalalala ^_^"



* dah siap mengarut..zzzZZZZ ~
11/11/11
12.42am

_________________________________________________________________________________________


Selamat Hari Jumaat.. Guys yg Muslim tu Selamat Menunaikan Solat Jumaat k ^_^"








                                                                                                                           




                                                                                                                         

No comments:

Post a Comment