Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Saturday, November 19, 2011

Perjalanan 'Jauh' >_<"

10am – Stesen Bas Banting

Naik *Limosin (it’s a bus actually.. =p ) nak ke Shah Alam. Tapi transit kat Klang dulu. 
Tukar bus untuk ke Shah Alam.  . Takdanya nak naik kereta suruh orang hantarkan. 
Berdikari! Cehh..haha.

Ramai gak orang nak ke Klang hari ni. Sabtu lah pulak kan. Maybe ada yang ke Shah Alam or KL terus..
 
Siap ada satu family ni dalam 7 orang  kot naik bas yang sama dengan aku. 
Gaya macam orang berada.  Sebabnya aku terpandang kat benda segiempat 
yang boleh ambil gambar manusia dan yang sama waktu dengannya (DSLR sudehhh).   
Anak dia yang kecik tu pulak tengah main Angry Bird kat Galaxy Tab ayah dia. Haha =p

 Persoalannya : Kenapa mereka – mereka ni naik bas??

Jawapan yang aku dapat dari uncle ni : “Saja je naik bas, nak ajar anak saya berdikari. 
Lagipun jalan ke KL confirm jem hari sabtu ni. So, naik bas jimat sikit tak perlu nak isi minyak kereta….blablabla…etc” (panjang jugak aku borak dengan uncle ni)  

Fakta : Uncle ni pemilik salah sebuah ‘superstore’ yang agak famous kat Banting tu. No wonder la kannn…~


11.00 am – Klang

Mata aku dah berat sebab semalam tidur lewat. 
Aku pun decide untuk ‘tidur – tidur ayam’ (boleh pulak kannn). 
And bila aku terjaga, bas yang aku naik ni baru je melepasi stesen bas Klang. 
Tempat yang sepatutnya aku berhenti !! hahaha

Aku try buat – buat cool, rilex, positif and etc (dalam hati, menyesal gila tertidur tadi) 
Padan muka kau Cha ! hahaha >_<”

Bas ni teruskan perjalanan , aku nampak signboard jalan menuju ke SHAH ALAM – KUALA LUMPUR. Kat otak ligat berfikir nak berhenti kat mana ni??  Malangnya nasib, bas ni tak masuk pun laluan ke Shah Alam. 

So..., KL here I come !! bahaha =p

Layankan aje………


11.50 am

Ok fine.
Dah sampai Central Market.
Hahaha =p

Aku pun decide untuk menghabiskan hari Sabtu aku yang ‘CERIA’ ni kat sini.
Alang –alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan ! yezzzaaa… ~






Aku pun lepak kat KFC (lapar weyhhh)
And terus menaip cerita - cerita sengal yang korang baca ni... lalalala =p
Jadik LoneRanger lah jawabnya….. ^_^”




To be continue………………….



No comments:

Post a Comment