Yang Perrgghhh.... Klik weyhh :

Thursday, November 17, 2011

“Burung Besi” di Langit Biru

Tajuk nak gempak je kan. Adesss >_<”  


The story begin…. 


Masa tengah lap - lap cermin perhiasan kat depan kedai ni, 
dengar bunyi sayup – sayup kat atas awan tu. Macam pernah dengar bunyi ni. Dongak kat atas, rupanya NAGA MERAH muncul nak serang (apa aku mengarut ni?? >_<”)  

Actually it was ‘burung besi’ terbang megah di awan biru. 
Cewahh.. hehe. Alah..kapal terbang lah. Apasal tiba – tiba cerita pasal kapal terbang ni? 
Al-kisah maka tersebutlah kisah….blablabla…. haha.   


Masa kecik – kecik dulu, 
bila nampak kapal terbang automatically  tangan ni excited nak melambai – lambai (macamlah pilot or steward stewardess tu nampak kannn.. =p)  Eleh..korang pun mesti pernah buat jugak.  
Kan..kan..kan.. 

Kenapa aku lambai? Aku pun tak tahu apa sebabnya. Haha   

Bila dah besar, terbang ke sana sini tu lah kerja aku (cehhh bajet jek..haha). Yelah, dari Sabah – KL -Sarawak - Langkawi. Macam – macam tempat aku pegi. Paling best KL – Brisbane – Korea (Jap – jap, yang ni beberapa tahun akan datang..bahaha)  


Pernah telintas nak jadik pilot pesawat pejuang. 
Sebab tengok cerita “Menerjah Awan”. Tak pernah miss tengok drama pasal TUDM tu. Time tu sekolah rendah kot. Rasa macam best je, cool tengok pilot – pilot tu. Especially yang ladies. Berangan nak jadik macam dorang.   

Tapi angan – angan tak jadi kenyataan pun. 
Aku decide ambil course berkaitan sukan di UiTM. (Atlit sekolah kononnya dulu.. haha) Tapi aku tak matikan pun watak “pilot” dalam diri aku. Aku teruskan jugak minat dengan join badan beruniform  
ROTU AIRFORCE / PSSTUDM (nanti cerita lagi pasal ni).      



OK.STOP. 
Bila menaip je tak reti nak berhenti.  Dah..cukup – cukuplah tu Cha oii.. =.=”  

DONE

No comments:

Post a Comment